banner113

ŞEFKAT TEPE DİZİSININ KALDIRILMASI İÇİN DİLEKÇE VERDİ

Kızıltepe Sivil Toplum Kuruluşları Platformu başkan yardımcısı Menduh Çakar Meclise giderek Kürt sorununa çözüm süreçle ilgili müzakere ve Samanyolu televizyonunda yayınlanan Şefkat tepe dizi filminin yayından kaldırılması için BDP gurup başkanı Selahattin Demirtaş’a Mardin AKP Millet vekili A.Rahim Akdağ’ Kültür ve Turizm bakanlığına ve içişleri bakanlığına giderek dilekçeyi kendilerine sundu. Verilen dilekçeyi aynen yayınlıyoruz.

ŞEFKAT TEPE DİZİSININ KALDIRILMASI İÇİN DİLEKÇE VERDİ

Bizler Kızıltepe Sivil Toplum Kuruluşları Platformu olarak 35 sivil toplum kuruluşundan oluşmakta ve sürdürmekte olduğunuz sürece katkı sunduğumuzu belirtmek istemekteyiz. 

Sizin de bildiğiniz üzere Diyarbakır’da 21 Mart 2013 tarihinde kutlanan Nevruz kutlamalarında Abdullah Öcalan’ın mesajı mahşeri bir kalabalık önünde okunmuş gerek hükümetiniz gerekse de halkımız buna olumlu yaklaşıp kanın durmasına yönelik bir tepki vermiştir. Bu şekilde olumlu bir hava yaratılmasında katkısı bulunan herkese saygılarımızı iletiyoruz. 

Kürt sorununa çözüm, sürece katkı sunmak amacıyla oluşturulacak iyi niyet kanaat önderlerinin öncülüğünde oluşturulacak komisyona bizler Kızıltepe Sivil Toplum Kuruluşları Platformu olarak başkanımız M. Şerif Öter’in de bu sürece katkı sunmak için hazır olduğumuzu belirtiyoruz. 

Özgürlük, barış ve eşitlik getirecek bu süreci Platformumuzda yer alan sivil toplum kuruluşları gerek yerel ve gerekse de ulusal basında yapılan çalışmalarla her alanda desteklemiş ve bunu her yerde halkla paylaşmış ve paylaşmaya devam etmektedir. 

Ulaşılan son nokta çok önem arz etmektedir. Tüm halkımız buna destek vermeli süreci baltalayanlar da empati kurarak bu süreci az da olsa anlamaya çalışmalıdır. Eğer bu şiddet ve çatışma duracaksa artık anaların gözyaşı dinecekse kardeşler kucaklaşacaksa barış, özgürlük ve eşitlik için süreç devam ediyorsa bu taşın altına elimizi değil bedenimizi koymalıyız. 

Toplum olarak bizi birbirimize düşürecek rencide edici lügat ve hareket ve davranışlardan kaçınmamız gerekmektedir. Ancak medyada bu uyarımızın dikkate alınmadığını üzüntüyle izlemekteyiz. 

Örneğin yaşadığımız bölgeyi ve birçok yöreyi rencide eden ve bu sürece zarar veren Samanyolu televizyonunda yayınlanan Şefkat Tepe adlı dizi film halkımızı azarlamakta ve yaptığı rencide edici propaganda ile gençlerimize kin ve nefret tohumları aşılamaktadır. Adı geçen dizi film silahlı çatışmaları göstermekte genç beyinlerimizde yayınladığı kanlı sahnelerle olumsuz tepkiler oluşturmaktadır. 

Sizlerden isteğimiz sürece zarar veren bu ve buna benzer dizi filmlerin bir an önce yayından kaldırılmasıdır. Bu sürece katkı sunmak, barış ve empati ile yaklaşmak tüm halkın boyun borcudur. 

Bu sürecin selametle sonuçlanacağına dair inancım sonsuzdur. Önerimin dikkate alınmasını istiyorum. 

Gereğini bilgilerinize arz ederim. 


Menduh ÇAKAR
Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı
Kızıltepe Sivil Toplum Kur. Plat. Başkan Yrd.

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2013, 18:28
YORUM EKLE
YORUMLAR
Vecdi Demir
Vecdi Demir - 11 yıl Önce

bu çabayı tüm kalbimle destekliyorum

hısooo
hısooo - 11 yıl Önce

çaba güzel de arkadaşımız çok medyatik .o huyu olmazsa ciddiye alınır dı

SIRADAKİ HABER