banner113

Sahte parayla alışveriş yaptılar

Kızıltepe ilçesinde bir iş yerine giren 2 kadın sahte parayla alışveriş yaptılar.

Sahte parayla alışveriş yaptılar

Kızıltepe'nin Atatürk Mahallesinde bir çeyiz dükkanına giren 2 kadın, sahte parayla alışveriş yaparak kasaya bakan kız çocuğunu dolandırdılar. Dolandırma anı iş yeri kameralarına yansıdı.


İş yeri sahibi Aziz Arslan, 14 yaşındaki kızının dükkanda olduğu sırada 2 kadının 8 yaşındaki bir çocukla dükkana girdiğini ve sahte paralarla alışveriş yaptığı söyledi.

Arslan, "Eşim hastaneye gitmişti. Kızım tek başına dükkândaydı. 2 tane bayan gelip alışveriş yapıyorlar. Her biri 200 TL sahte para veriyor. Karakola gittim, kızıma sahte para verenler hakkında suç duyurusunda bulundum. İşlem başlatmaları için kamera görüntüsünü bizden istediler." dedi.


Kızıltepe'de bu aralar sahte paraların dolaşımda olduğuna belirten Arslan, kendi durumuna düşmemeleri için esnafın bu konuda dikkatli olmasını istedi.


Dolandırma anında iş yerinde olan Esra Arslan ise, o anları şöyle anlattı: "Tek başıma dükkândaydım. 2 tane kadın geldi.  Biri genç biri yaşlıydı. Birisi 30 TL diğeri ise 40 TL’ye alışveriş yaptılar. Her biri bana 200 TL verdi. Para üstlerini verdim, sonradan paralarının sahte olduğunu anladım. Arkalarından koştum, 'paranız sahtedir' dedim. Onlar da 'paramız sahte değil' dediler ve kaçtılar. Hakkımızı onlara helal etmiyoruz. Dükkânımızı yeni açtık. 15 bin TL borcumuz var. Bu dolandırıcılar da bize sahte para verdiler." (Mehmet Aslan- İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2017, 22:53

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER