banner113

ŞAHİN,”Basın mensuplarımızın Basın Bayramını en içten dileklerimle kutlarım”.

Kızıltepe AK Parti İlçe Başkanı Bülent Kızıltepe AK Parti İlçe Başkanı Bülent ŞAHİN, “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı” Nedeniyle Bir Kutlama Mesajı Yayımladı

ŞAHİN,”Basın mensuplarımızın Basın Bayramını en içten dileklerimle kutlarım”.

Şahin, mesajında ; “ Değerli Basın Mensupları ! Bilindiği üzere 24 Temmuz 1908 tarihi ülkemizde basından sansürün kaldırıldığı tarihtir. Bu tarihte gazeteler ilk kez sansürsüz olarak yayımlanmaya başlamış ve sansür ağır suçlardan biri sayılmıştır. Bu nedenle 24 Temmuz gününü “ Gazeteciler ve Basın Bayramı ” olarak kutluyoruz.

Halkın tarafsız, eksiksiz ve doğru haber akışıyla bilgilendirilmesi, demokratik ve şeffaf toplum olmanın öncelikli şartlarından biridir. Çağdaş ve demokratik hayatın vazgeçilmez temel unsurlarından biri olan basın, toplumun yapılanmasında ve gelişmesinde büyük rol oynamaktadır

Basın çalışanlarımızın, kamuoyunu doğru ve eksiksiz bilgilendirme konusundaki yükümlülüklerini en iyi biçimde yerine getirmek için gösterdikleri çabalar hiç kuşkusuz takdire şayandır. Kişilerin özel hayatlarına saygıyı, kişisel hak ve özgürlükleri temel alarak tarafsızlık içinde çalışmalarını yürüten basın, demokratik toplumların en önemli güvencelerinden biridir.

Yerel ve ulusal basın kuruluşlarımız ; Ülkemizin birlik ve beraberliğine, Devletimizin bekasına, milli iradeye ve demokrasimize kasteden darbe girişimine karşı dik duruş sergileyerek, milletten ve demokrasiden yana kesin bir tutum almışlardır. Halkımızın anında ve doğru bir şekilde bilgilendirilmesini sağlamışlardır. Demokrasiye, birlik ve beraberliğimize sahip çıkarak, üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getiren yerel ve yaygın tüm basın kuruluşlarına ve mensuplarına bu vesileyle şükranlarımı sunuyorum.

İlçemizde ki basın-yayın çalışanlarımızın bu sorumluluk bilinciyle yaptıkları ve yapacakları duyarlı çalışmaların İlçemizin her alanda gelişmesi ve başarıya ulaşmasında büyük katkı sağlayacağına inanmaktayım.

Bu duygu ve düşüncelerle, sansürün kaldırılışının 111. yıl dönümünde ; İlçemiz ve tüm basın mensuplarının "24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını" en içten dileklerimle kutlar, sağlık, esenlik, başarı ve kolaylıklar dilerim”dedi.

Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2020, 09:26

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER