banner113

Pariste Katledilen 3 Kürt Siyasetçi Kızıltepe’de Anıldı

Mardin Kızıltepe’de DÖKH birleşenleri öncülüğünde, Pariste katledilen 3 Kürt siyasetçi Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez gerçekleştirilen insan zinciri ve yürüyüş ile anma etkinliği düzenlendi.

 Pariste Katledilen 3 Kürt Siyasetçi Kızıltepe’de Anıldı

Özgürlük Meydanı ve Eski hastane caddesinde iki koldan toplanan kitle insan zinciri oluşturarak Mehmet yalçın etüt merkezine doğru yürüyüşe geçti.

Yürüyüşe HDP,DBP ilçe eş başkanları,Kızıltepe Belediye Eş başkanları,Barış anneleri inisiyatifi,Nuda kadın danışma merkezi,Mehmet yalçın etüt merkezi.Ş.eli temel kültür merkezi,Eğitim-sen,ses,KÜRDİ-DER,belediye meclis üyeleri ve çok sayıda yurttaşında katıldığı yürüyüşte sık "Paris şehitleri ölümsüzdür", "Bijiî Serok Apo", “ Kadına uzanan eller kırılsın”,"Şehit namirin", "Bê Serok jiyan nabe" ve "Bijî Berxwedana YPG" sloganları atıldı., Paris'te katledilen üç siyasetçinin fotoğraflarının bulunduğu maskeleri yüzlerine ve PKK Lideri Abdullah Öcalan posterleri taşıdı.

Mehmet Yalçın Etüt Merkezi konferans salonda Kürt önderi Abdulah Öcalan, Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez posterleri ve mumlar yakıldı.

Bir dakikalık saygı durus ardından konuşan HDP ilçe eş başkanı Lokman Yaşar, “Sara, Rojbin ve Ronahi şahsında şengal,kobane,bakür,bajur-rojılat ve rojava’daki tüm devrimcileri selamlıyorum.Sara yoldaşın 35 yıllık devrimcilik hayatında hiçbir zaman boyun eğmedi.Buradan AKP’ye oy veren gönül veren kişilere sesleniyorum.Osmanlıca dersine katılın,Osmanlıca dersini öğrenin ki kardeş katili kim,bebek katili kim öğrenin.Osmanlıda 3’ncü Mehmet kardeşini,Fatih sultan Mehmet 11 yaşındaki kardeşlerini boğazlamıştı.

Cumhurbaşkanı ve Hükümet bununlamı övünüyor. Bize bunumu dayatmaya çalışıyorlar. Cizre’de katledilen kardeşlerimiz bunun içinmi katlediliyor. Eğer kardeşlik buysa ayrım yapan keleştir diyorlarsa, bende Türk Kürt kardeştir diyen kalleştir diyorum. Bizler, Kürdün, Arabın, Türk’ün, Süryaninin kardeş olduğu bir sistem istiyoruz, bunun için çabalıyoruz ve çabalamaya devam edeceğiz”.dedi.

Mehmet Yalçın Etüt Merkezi konferans salonda şiir, sine vizyon ve müzik dinletisi ile sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2015, 13:38

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER