banner113

PAK Genel Başkanı Özçelik Kızıltepe’de

PAK Genel Başkanı Özçelik Kızıltepe’de açıklamalarda bulundu

PAK Genel Başkanı Özçelik Kızıltepe’de

Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) Genel Başkanı Mustafa Özçelik bölgedeki gelişmelerle ilgili Kızıltepe’de açıklamalarda bulundu.

 

PAK Genel Başkanı, bölgede yaşanan çatışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulunarak, PKK'nin acil bir şekilde son süreçteki siyasetinden vazgeçmesi, Devletin de operasyonları sonlandırması gerektiğini söyledi.

 

Mardin’in Kızıltepe İlçesinde özgürlük meydanındaki parti binasında PAK İl Başkanı Bedran Acar ve partililer tarafından karşılanan Özçelik burada basın mensuplarıile düzenlediği toplantıda çeşitli açıklamalarda bulundu.

 

Mustafa Özçelik, PAK Kızıltepe il teşkilatı binasında yaptığı basın açıklamasında çözüm sürecinde 3 yıl boyunca devletin sadece PKK’yi muhatap aldığını hatırlatarak, meselenin sadece PKK’nin meselesi olmadığını, sorunun Kürt ve Kürdistan meselesi olduğunu söyeledi.

 

Adına çözüm süreci denilen bir süreç sonucunda tekrar çatışmaların başladığını belirten Özçelik şöyle dedi:

“Çözüm süreci denilmişti biz kan dökülmediği için çatışmalar olmadığı için o boyutuyla çözüm sürecini destekledik ama hiçbir çözüm sürecinin de olmadığını açık ve net bir şekilde söyledik ve sonunda çatışmalar başladı tekrar. Devletin bu gün yürütmüş olduğu şiddet politikası şiddetle çözeceğim ezeceğiz bitireceğiz anlayışı 90 yıldır değişik dönemlerde değişik boyutlarda süre gelen bir siyaset ve başarısızlığa uğradığı defalarca ispatlanmış bir siyasettir. Bu anlamda da devletin çok net bir şekilde artık bu siyasetten vazgeçmesi lazım bu bir siyasal meseledir bu ulusal bir meseledir bu bir ülkenin bir halkın kendisini özgürce yönetebilme meselesidir.  Bu nedenle ne güvenlik tedbirleriyle ne ekonomik tedbirlerle çözülebilecek bir sorun değildir. Devletin acil bir şekilde bu çatışmalara son vermesi lazım  PKK’nin bu gün şehirlerde Hendek, barikatları da ifadesi bulunan silahlı çatışmaları da Kürdistan halkının özgürlük mücadelesinde Kürdistan’daki siyasal gelişme düzeyine de denk düşmüyor yanlıştır, Halkımıza hizmet etmiyor diyoruz. PKK’nin acil bir şekilde bu siyasetten vazgeçmesi gerekiyor. Kürtler siyasetten sivil mücadele ile demokratik mücadele ile çok büyük kazanımlar elde ettiler şu anda Kürtlerin bu kazanımlarını hazm edemeyenler Kürtlerin yönünü şiddete sürüklüyorlar. Kürtler bu oyuna gelmemelidirler bu çok nettir bu nedenle de yeni bir çözüm süreci başlatılmalıdır diyoruz ama bu çözüm süreci 3 yıl PKK Devlet arasında kilitlenen çözüm süreci gibi olmamalıdır. Bütün Kürt siyasal güçleri ve toplumsal karşılığı olan kesimlerin bir Kürt tarafı olarak kabul edildiği devletle masaya oturacak ve uluslar arası garantörlerde mutlaka bu çözüm sürecinde olmalıdır.

 

6-7 Şubat’ta Diyarbakır’da bir konferans gerçekleştirdik. Bu  konferansta bir sonuç bildirgesi yayınladık ve çok net yine orada da devletin şiddet  politikasını durdurması siyasal çözüme gelmesi PKK’ninde hendek ve barikat siyasetine son vermesi çağrısında bulunduk. Uluslar arası kesimlerle görüşmede bulunacağız öncelikle Kürtlerle görüşmelerde bulunacağız. Güçlü bir Kürt barış inisiyatifi gibi siyasal çözüm inisiyatifi gibi bir adım geliştireceğiz. Kesinlikle çatışmalar durmalı yeni bir siyasal süreç başlatılmalı bu perspektifle çalışmaları devam ettireceğiz.  Bizler Kürdistan’da çatışmalarla sorunların çözülmeyeceğine inanan kesimler gücümüzü birleştirmek zorundayız. Gücümüzü birleştirip tek ses güçlü bir ses ile bu sürece karşı tutum almalıyız ve gerçekten de Kürtlerin son 3 yılda 5 yılda  siyasetle sivil mücadele ile ne kadar büyük kazanımlar elde ettiğini görmemiz lazım. Bu gün çatışma savaş bu kazanımları yok ediyor bunda çok duyarlı olmamız lazım oyunlara gelmemek lazım.” Dedi.

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2016, 09:08

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER