banner113

Otizm’e Hayat ışığı desteği

Dünya Otizm Günü nedeniyle Hayat Işığı Özel rehabilitasyon merkezi ile Kızıltepe Sosyal Hizmet Merkezi ortaklaşa bir program düzenledi.

Otizm’e Hayat ışığı desteği
Programa Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş ve çok sayıda veli ile engelli öğrenci katıldı.
2006 yılında kurulan ve halen 236 engelli öğrenciye hizmet sunan Hayat Işığı Rehabilitasyon Merkezinde hazırlanan slayt destekli otizmi Kızıltepe sosyal Hizmet Merkezi Eğitim biriminden Çocuk Gelişimi uzmanı Esra Akdağ yaptı. Sosyal Hizmet Uzmanı Meryem Koyuncu ve sosyolog Faraç Çobanoğlu da hazırlanan etkinliğe katkı sundu.
Otizmin ne olduğunu, belirtileri ve ne gibi sonuçlara yol açabileceğini anlatan Esra Akdağ, önemli olan otist engellilere nasıl bir destek sunmak olduğunu sözlerine ekledi.
Otizmi, yaşamın ilk üç yılı içinde ortaya çıkan ve yaşam boyu devam eden, sosyal etkileşim, sözel ve sözel olmayan iletişimde problemler, tekrarlayıcı davranış ve kısıtlı ilgi alanları ile kendini gösteren, karmaşık gelişimsel bir bozukluk olduğunu tanımlayan Akdağ, otizmin belirtilerinin bazı hastalarda çok hafif ya da çok şiddetli, her bir belirtinin etkisi de diğerinden farklı olabileceğini vurguladı. Ayrıca, bu davranışların birçok farklı sebeple ve yaşlarına uygun olmayacak bir şekilde sergilenebileceğinin altını çizdi.
Programa katılan ilçe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş’i Kızıltepe Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Abdulaziz Engin, Kurum Yöneticileri Mesut Kul, Ömer Akan ve Ramazan Akkaya karşıladı. Hayat Işığı Rehabilitasyon Merkezinin bütün birimlerini gezen Kaymakam Ermiş, yöneticilerden bilgi aldıktan sonra programın yapılacağı salonda hazırlanan slayt sunumu izledi.
Sunumunu Sosyal Hizmet Merkezi Çocuk Gelişimi Uzmanı Esra Akdağ’ın yaptığı proğramda Dünya Otizm Günü nedeniyle ilçe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş’de bir konuşma yaparak bunun sadece özel günlerde hatırlanmaması gerektiğine dikkat çekti.
Kaymakam Ermiş konuşmasında “Bu gibi günlerde farkındalık yaratmak, konuyla ilgili bilinç geliştirmek önemlidir. Ancak sadece belirli günlerde bunu yapmamak gerekir. Bunu, daha da yaymak ve geliştirmek gerekiyor. Bu konuda analara büyük görevler düşüyor ve bu görevleri çok önemli. Bilindiği üzere ana sevgisi ve şefkati koşulsuzdur. Analarımız her bir zorluğa katlanıyorlar desem belki yanlış olur katlanmak ama gerçekten onların işleri çok zordur. Bu anlamda Allah analara kolaylıklar versin. Kaymakam olarak kapımız sizlere açıktır.” Şeklinde görüşlerini açıkladı.
Okul idaresi ve öğretmenlerden sıkıntı ve yapılması gerekenler konusunda bilgi alan Kaymakam Ermiş okulda bulunan engelli ailelerinin de sorunlarını dinleyerek sorunların çözümü için ilgili birimlerle görüşüleceğini ve yardımcı olacaklarını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2015, 14:24

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER