banner113

Öter,Yerde Sürüklenen Ceset Görüntülerine Tepki Gösterdi

MTDF Başkanı Öter Yerde Sürüklenen Ceset görüntülerine tepki Gösterdi.

Öter,Yerde Sürüklenen Ceset Görüntülerine Tepki Gösterdi
 Şırnak'ta Çatışma sırasında öldürülen bir PKK'lının cesedi zırhlı araca bağlanarak sürüklenmesine bir tepkide Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu .Başkanı  Mehmet Şerif Öter den geldi.

 

Yapılan yazılı açıklamada,"Ölü bedenini zırhlı  araca bağlayan,Görüntüleri,Videoyu çekip,servis eden görevliler hakkında soruşturma başlatılması yeterli olmadığını, sorumluların derhal tutuklanması gerektiğini söyledi.

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti,Bir Hukuk Devletidir.Dolayısıyla terörle mücadele hukuk ilkeleri dahilinde olmalıdır.Ülkemizin hassas ve kritik bir süreçten geçtiği bir dönemde bu tür görüntülerin yayınlanması,Devleti ve Güvenlik güçlerini zor durumda bırakmak ve halkta infial yaratmak amacıyla kasıtlı yapılmış bir davranış olarak değerlendiriyoruz.

İslam dini ölü cesedine eziyet etmeyi haram kılmışken ,İnsan bedenini yerlerde sürüklemek,videoya çekmek,işkence yapmak,hakaret,küfür etmek, İnsan haklarına ve Hukuka saygılı olan Polislerimizi tenzih ederek yapılanları vahşet olarak görüyoruz.

 

Öter açıklamasını şöyle sürdürdü." 55 STK.Bileşeni,On binden fazla üyesi bulunan Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu MTDF. olarak Ülkenin huzuru, barışı ve kardeşliği her zaman önceliğimiz olmuştur. Daha önce Diyarbakır'da barbarca katledilip, cesedine işkence yapılan Yasin Börü ve Bombalarla cesetleri parçalanan Asker, polis ve Vatandaşlarımız için tepkimizi ortaya koyduğumuz gibi, Bu gün aynı şekilde Öldürüldükten sonra cesedi zırhlı araca bağlanarak sürüklenen Hacı Lokman Birlik için tepki veriyor ve olayın faillerini kınıyoruz ".Dedi.

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2015, 21:12

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER