Öter;”İthal Ürünlere Sıfır Gümrük Yerli Üretime Darbedir”

Kızıltepe zahireciler derneği ve hububat ticaret merkezi başkanı Mehmet Şerif Öter ithal tarım ürünlerine sıfır gümrük uygulaması yerli tarım’a darbe vuracağını söyledi.

 Öter;”İthal Ürünlere Sıfır Gümrük Yerli Üretime Darbedir”

Kızıltepe zahireciler derneği ve hububat ticaret merkezi başkanı Mehmet Şerif Öter  “ yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanlığı 23 numaralı kararnamesi ile buğday, arpa, mısır başta olmak üzere bazı tarım ürünleri için sıfır gümrük vergisiyle tarife kontenjanı açıldı.

İthalatçı lobiye tanınan sıfır gümrük vergisi yerli üreticimizi üzmüş ve endişelendirmiştir.  Çünkü yerli tarım üreticimizden tohumdan, ilaca ve mazota kadar KDV. ÖTV. Vs. değişik Vergi kalemleri alınıyor.  

Emperyalist ABD’nin yaptırım kararı sonrasında yaşanan aşırı döviz yükselişi İnsanlarımızın vatansever duygularla  Devlet idarecililerimizin yanında yer alması, birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesi sayesinde şimdilik ABD’nin  ekonomimize yaptığı saldırıları boşa çıkarmıştır. 

Fakat bundan sonra herhangi bir yerden ekonomimize gelebilecek bu tür saldırılara ve provokasyonlara karşı güçlü bir ekonomiye ve döviz rezervine sahip olmanın  şart olduğunu ifade eden,  Öter  “Bunun için  mutlaka ama mutlaka Hükümet yerli üretimi, üreticiyi ve ihracatı desteklemeli ve teşvik edici katkıları artırmalıdır.  Ama ne yazık ki 23 numaralı kararnameyle alınan vergi sıfırlama kararı neticesinde dövizimiz dışarı çıkacak, yeni hasadı başlanan birinci ürün ve üç ay sonra hasadı yapılacak olan, milyonlarca ton ikinci ürün yerli mısırımız varken, ithalatın önü bu şekilde açılması kısa vadede yerli üreticiye orta ve uzun vadede milli ekonomimize olumsuz yansımaları olacaktır.  “Dedi.

Güncelleme Tarihi: 20 Ağustos 2018, 22:24

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER