Öter’den Siyasi Partilere 24 Haziran Seçim Çağrısı.

Kızıltepe zahireciler derneği ve Mardin toplumsal dayanışma federasyonu Onursal Başkanı. Mehmet Şerif Öter 24 Haziran genel seçimleri nedeniyle siyasi partilere çağrıda bulundu.

Öter’den Siyasi Partilere 24 Haziran Seçim Çağrısı.

Başkan Öter yaptığı açıklamada. “24 Haziran Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği erken genel seçimi için Türkiye’nin her yerinde hummalı bir şekilde aday adayı müracaatları başlamış durumdadır. Bu çerçevede Mardin ilimizde de aday adayları müracaatlarını yaparak, her aday kendince görücüye çıkıp, tanıtımını, reklamını yapıyor.

Yaklaşık 20 senedir Mardin ilimiz milletvekili seçimlerinde AK. Parti ve HDP’ den yana tercihini kullanıyor. Mardin halkı üçüncü bir partiye milletvekili çıkarma şansı vermediği için, bu iki partimiz kendilerini Mardin’in tek sahibi, vazgeçilmezleri görüyor olmalılar ki, Milletvekili adaylarını belirlerken halk nezdinde araştırma, fikir alma veya temayül yoklamaları yaptırmak gibi bir dertleri yok. Oysa üçüncü bir partiden de Milletvekili seçilseydi çok daha iyi olurdu. Mardin konumu nedeniyle çok önemli bir ilimiz. Sorunlarımızı sürekli dosya halinde yetkililere ilettiğimiz halde, bugüne kadar ilimizin sorunlarına kalıcı çözüm yolu bulamadık. Sorunlarımız katlanarak büyüyor. Halkımız umutlarını yitirmiş durumda.

Demokrasiye inan, Mardin’de aktif ve siyasetten tarafsız faaliyet yürüten bir sivil toplum örgüt başkanı olarak 24 Haziran seçiminde Milletvekili adayları belirleyecek tüm siyasi partilere seslenmek istiyorum. Halkın vekilleri, temsilcileri olacak adaylarınızı belirlemeden, karar vermeden önce mutlaka ama mutlaka dürüst insanların vasıtasıyla, sahada derinlemesine araştırma yapılarak, halkın beklentisine cevap verebilecek, insani karakter, meziyet, liyakat, geçmişi temiz, halk içinde güvenilen ve değeri bulunan şahsiyetlere milletin vekili olmalarının yolu açılmalıdır. Aksi halde eski anlayışla halkın talep ve beklentilerine cevap vermekten uzak, burunları, havada, İnsanlara tepeden bakan; Ankara’da gece yarısından sonra bazı otel lobilerinde ve meşhur lokantaların kenar masalarında siyaset simsarları aracılığıyla, paranın veya bazı güçlerin devreye girmesiyle listeye alınan, Lakin  aile reisi olabilecek kabiliyete sahip olmayan kişilere milletin vekâletinin verdirilmesi, halka, demokrasiye ve memlekete yapılabilecek en büyük kötülüktür.

Başta AK Parti. HDP ve Mardin’de milletvekili adayı gösterecek tüm partilerimiz şayet 24 Haziran seçiminde memleketi doğru dürüst tanımayan, halkın derdinden bihaber olan; zatları, şahsiyetleri halka dayatacak olurlarsa halkımız sandıkta bu sefer gereğini yapacağını düşünüyorum.  Öter “Bu duygu ve düşüncelerle 24 Haziran Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimi Ülkemizin her alanda güçlenmesine,,huzurun,barışın ve istikrarın gelişmesine vesile olmasını Cenabı Allah’tan temenni ediyorum.  “Dedi.

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2018, 00:18

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER