banner113

Öter; PKK 1 Eylül Dünya Barış Gününde Silahını Susturmalı.

MTDF Başkanı Öter PKK 1 Eylül Dünya Barış gününde silah susturmalı.

Öter; PKK 1 Eylül Dünya Barış Gününde Silahını Susturmalı.
Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Başkanı Mehmet Şerif Öter “1 Eylül Dünya Barış günü münasebetiyle PKK ateşkes çağrısı yapmalı ve silahlar susmalı.” Dedi.
Öter yaptığı yazılı açıklamada “Bir gün sonra 1 Eylül Dünya Barış günüdür. Barış tüm insanlık için bir ihtiyaçtır. Barış Herkesin hakkıdır. İnsanca yaşamanın olmazsa olmaz koşulların başında barış gelir. Barışın olmadığı yerde kan, gözyaşı, zulüm, vahşet ve insanlık suçları vardır. Barış olmadan huzur olmaz. Barış olmadan mutluluk olmaz. Barış olmadan çocuklar gülmez, gençler gülmez, analar gülmez. Özellikle coğrafyamız barışa Hasrettir.
Demokratikleşme ve çözüm süreci çerçevesinde, huzur bulan ülkemiz yeniden kana bulandı. Çatışmaların tekrar başlamasıyla Güneydoğu bölgemizde insanların can ve mal güvenliği tehlikeye girmiştir. Tüm bunların yanında son zamanlarda tırmanışa geçen toplumsal, siyasal ve etnik kutuplaşmanın boyutları endişe verici boyutlara doğru gidiyor. Linç girişimleri toplumsal barışın bozulacağı ve yeni acıların yaşanabileceği endişesi yaratmaktadır. Bunlara bir an önce son verip, silahların susması gerekmektedir. Giden tüm canlar bizim canlarımızdır.
Barış ve istikrar ortamın sağlanması ve şiddetin önlenmesi için tüm olumsuzluklara rağmen, karamsarlığa kapılmadan cesaretle, barış umudunu yaşatmak zorundayız. Bölgede yaşayan bu ülkenin bir vatandaşı olarak, şiddet sonucu yaşamını yitiren tüm insanlarımız için acı ve ızdırab duyan bir Kürd olarak, Dünya Barış günü nedeniyle PKK’ ye sesleniyorum. Barışçı kesimlerin ve sivil toplumun elini güçlendirin ki barışa hizmet edebilsin.
Toplumun tüm barışçı kesimleri 1 Eylül Dünya Barış gününde tek taraflı ateşkes ilan etmenizi bekliyor. Şiddet ve ölümlerin son bulması dilek ve temennisiyle 1 Eylül Dünya barış günü kutlu olsun ”Dedi

Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2015, 00:45

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER