banner113

Okul Kantinlerine Denetim Devam Ediyor

Kızıltepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler öğrencilerin daha sağlıklı şartlarda öğrenimlerini sürdürmeleri için okul kantinlerini denetlemeye devam ediyor.

        Okul Kantinlerine Denetim Devam Ediyor

Okulların açılmasıyla birlikte okul kantinlerini denetlemeye başlayan Kızıltepe Belediyesi denetimlere periyodik aralıklarla sürdürüyor. Dört günde 26 okul kantinini denetleyen ekipler ilçedeki bütün okulların denetimden geçeceğini vurguladı.

Öğrencilerin daha sağlıklı koşullarda beslenebilmeleri için yapılan denetimlerde;  okul kantinlerinin mevzuata uygun çalıştırılması için işletmecilere uyarılarda bulunuldu. Okul kantinlerinde bulunan gıda maddelerini tek tek inceleyen zabıta ekipleri hijyen, gıda maddesi ürünlerinin hazırlanması, çalışma ortamı, ürünlerin fiyat etiketleri, çöp kovaları, gıda ürünlerinin son kullanma tarihi gibi birçok konuda denetimlerini gerçekleştiriyor. Bunun dışında gıda maddelerini üreten kişilerin kılık kıyafetleri de denetlenmektedir.

Ekipler genel temizlik ve sağlıklı gıda maddesi satışı konusunda yapılan denetimler kapsamında, okul kantini işletmecilerine uyulması gereken kurallar hakkında da bilgiler verdi. Mevzuata göre denetimler yapılıp kurallarına uymayan kantin sahiplerine eksiklikleri ile ilgili tutanak düzenlenip, gerekli uyarılar yapıldı. Yapılan denetimlerde hijyen eksikliği ve son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin öğrencilere satılması gerekçesiyle 4 okul kantinine cezai işlem uygulandı.

Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2018, 09:46

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER