OHAK-DER:Artık umut vaad etmeyin, umut olun!

Kısa adı OHAK-DER olan Ortadoğu Halklarının Birliğini Koruma, Kalkındırma ve Strateji Araştırmalar Merkezi başkanı M. Burhan HEDBİ, Bölgede gelişen son olaylarla ilgili yazılı bir açıklamada bulundu.

OHAK-DER:Artık umut vaad etmeyin, umut olun!

Hedbi, “Büyük bir samimiyet ve sorumluluk ile siyasi risk alınarak gelinen bu aşamada daha dikkatli, temkinli ve sorumlu davranılmalıdır. Bu zaman zarfında akan kanın durdurulması konusunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Allah razı olsun ve Allah onlara da evlat acısı yaşatmasın. Ama sanki yolda gitmeyen birşeyler var.” Dedi.

OHAK-DER Başkanı M. Burhan Hedbi, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Çözüm-Barış sürecinin akamete uğramaması ve yaşanmış acılarımıza yenilerinin eklenmemesi için aydın, yazar, din âlimi ve en önemlisi de vicdan sahibi insan kimliğimin bana yüklediği sorumluluk bilinciyle tüm taraf ve sorumlulara çağrıda bulunuyorum: Bizi birbirimize bağlayan çaresizlik değil, bir bağ var kendimize bile itiraf etmeyip inkâr etsek de. Ezelden yazılmış bir bağ var bunu biliyoruz, farkına varmak istemesek de. Bizi birbirimize bağlayan çaresizlik değil; 21. asrın çaresizlerinin derdine çare olma bağıdır. Artık halk olarak insanımızın kaybına tahammül edebilecek limitimizin sonuna gelinmiştir. Bir sizin çocuğunuz mu değerli, bir sizin çocuğunuz mu kıymetli! Öyle mi düşünüyorsunuz?

Kaybedilmiş canlara yeni canların eklenmemsi için çözüm/barış sürecinde tüm taraf ve sorumluların sorumluluklarını acil bir şekilde yerine getirmeleri gerektiğine inanıyor ve sorumlulukların tez elden yerine getirilmesini diliyorum. Taraf ve sorumluların, pusuda bekleyen provokatörlere dikkat etmelerini, özellikle de halkımızın sanal ortamda yazılan haberlere kanmamalarını, bu konuda dikkat etmelerini, araştırmalarını ve fevri davranmamalarını diliyorum.

Tüm yetkililere buradan başka bir çağrıda da bulunuyorum: Artık umut vaad etmeyin, umut olun!

 

 { OHAK-DER Başkanı MB. Hedbi }

Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2014, 10:56

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER