banner113

Öğretmenler Eğitim Bir-Sen'in iftar yemeğinde buluştu.

Kızıltepe ilçesinde Ramazan ayı nedeniyle Eğitim Bir Sen temsilciliği tarafından sendika üyeleri, eğitim camiası ve sivil toplum kuruluşlarının da aralarında bulunduğu bin kişiyi aşkın davetliye iftar yemeği verildi.

Öğretmenler Eğitim Bir-Sen'in iftar yemeğinde buluştu.

Movapark Salonunda verilen ve ilahi ile Kur-an’ı Kerim tilavetinin okunduğu iftar yemeğinden önce davetlilere teşekkür konuşması yapan Kızıltepe Eğitim Bir Sen temsilcisi Tarık Yılmaz, “Kim bir oruçluya iftar açtırırsa alacağı sevab kadar iftar sahibinin de sevap alacağını” müjdeleyen Resulullah (SAV)’nın hadisine bizi muhatap edip davetimize icabet ettiğiniz için hepinizden Allah razı olsun ifadelerini kullanan ve Mayıs ayı itibari ile en çok üyesi bulunan sendika olmalarının gururunu yaşadıklarını müjdeleyen Yılmaz, Sendika çalışmaları ile ilgili çeşitli açıklamalarda bulunarak şunları söyledi;

“ Eğitim Bir Sen Sendikası 14 şubat 1992 yılında kurulduğu günden bu güne daima hakkın yanında, zalimin karşısında, değerler sendikacılığını önemseyen insani ve İslami hakların yılmaz savunucusu, edep, terbiye, kardeşlik, birlikte yaşam, farklılıklara saygı gösterme, din, dil, ırk ,inanç, mezhep, farklıkları gözetmeksizin bütün Türkiye’nin ve hatta ümmetin eğitimcilerinin bir araya geldiği ve İslami ve insani şiarlarının savunulduğu bir sendika  olmuştur.

Bunun yanında eğitim çalışanlarımızın özlük hakları, çalışma koşulları, eğitim ortamlarının düzeltilmesi, yaşam standartlarının yükseltilmesi ve Türkiye de artan refah payından eğitim çalışanlarının da kendi paylarına düşeni alması için Türkiye’de yetkili olduğumuz 2011 yılından beri elimizden gelen bütün gayreti sarf etmekteyiz ve sarf etmeye devam edeceğiz.

Kızıltepe de bu kutlu yola çıktığımız günden beri, tüm ülkede olduğu gibi horlandık, dışlandık, dudak bükülmelerine maruz kaldık, maddi, manevi zor imtihanlardan geçtik ve geçmeye devam ediyoruz. Ama rabbimize şükürler olsun ki rabbimizin inayeti ile onun yolundan dönmedik ve duamız şudur ki, Rabbim onun yolunda ayaklarımızı sabit kılsın.” Dedi.

 

Üye sayısı ile bu yıl ilk defa yetkili sendika hakkına kavuştuklarını da üyelerine müjdeleyen Kızıltepe Eğitim Bir Sen temsilcisi Tarık Yılmaz konuşmasını şöyle sürdürdü; “Her yıl milli eğitim müdürlükleri ve bakanlık nezdinde Mayıs ayında en çok üyeye sahip olan sendika belirleme çalışmalarında bu yıl 962 üye ile Kızıltepe Eğitim-Bir-Sen sendikası en çok üyeye sahip sendika olarak Kızıltepe de yetkili sendika olmuştur. Bu başarının elde edilmesinde emeği geçen ve kurulduğu günden beri sendikamıza gönül veren, zaman veren, emek veren bütün yönetici ve üyelerimizi kutluyoruz.

Şimdi yetkili sendikayız. İşimiz her zaman zordu ama şimdi daha zor. Çünkü Kızıltepe’mizde ki örgün eğitim deki 70 bin öğrenci bizlerden edep, terbiye, ahlak, anne baba, sevgisi, vatan ve toprak sevgisi, birlikte yaşam ve farklılıklarla beraber birlikte yaşam, dünya ve ahiret dengesi, kaliteli bir yaşam, bütün canlılara ve doğaya ve çevreye saygı noktasında, değişen dünya ölçeğinde ayakta kalma için rekabetçi bir eğitim beklemekte.

TEOG ve YGS başarılarının artırılması, çağın idrakine uygun buluş, başarılı gençler yetiştirmek bizim elimizle olacak inşallah. Ülkemize de çocuklarımıza da ve gençlerimize de sahip çıkmalıyız.

Yılsonu gösterileri adı altında çocuklarımızın ve gençlerimizin ruh dünyasına uygun olmayan birtakım gösteri ve çalışmaların bir daha gözden geçirilmelerini, hiçbir kimsenin uygun olmayan bu çalışmaları hiçbir öğrencimize yaptırmaması gerektiğini, kanuni hiçbir düzenlemede böyle şeylerin olmadığını belirtmek isteriz.

İl içi tayin isteyen ve il dışı tayin isteyecek bütün eğitimcilerimize yeni görev yerlerinde başarılar diliyoruz.

Cuma günü karne alacak tüm öğrencilerimize güzel ve dolu dolu bir tatil geçirmelerini diliyoruz.

Öğrencilerimizin rabbimizin kelamını öğrenme ve yaşam biçimi haline getirmeleri umudu ile yaz kuran kurslarına yönlendirmenizi tavsiye ediyoruz.

Yaz döneminde yapılacak toplu görüşme sözleşme döneminin bütün çalışanlara hayırlar getirmesini umut ediyoruz.” Şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2017, 17:16

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER