Odabaş: “Sergimizin amacı çocuklarımıza 15 Temmuz ruhunu yaşatmak“

Kızıltepe ilçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Odabaş, “Resim sergisinin amacı çocuklarımıza, gençlerimize 15 Temmuz ruhunu yaşatmak ve onlara unutturmamak” olduğunu söyledi.

Odabaş: “Sergimizin amacı çocuklarımıza 15 Temmuz ruhunu yaşatmak“

Kızıltepe Belediyesi ile Kızıltepe Kaymakamlığı tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda “15 Temmuz Destanı” konulu resim sergisi düzenlendi.

 

ilçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Odabaş, Ak parti ilçe başkanı Faruk Kılıç ile parti yöneticileri, Milli eğitim müdürü Mehmet Ali Az ve şube müdürleri,  Emniyet müdürü Aykut Çetinkaya, ilçe müftüsü Masum Taşçı, Sağlık grup başkanı ve Belediye Sosyal politikalar müdürü Dr Seher Aydın, Kütüphane müdürü ve Belediye Kültür işleri müdürü Aydın Mavidemir, Halk Eğitim müdürü M.Hadi Gökdemir, Muhtarlar derneği başkanı Hatip Şeran ve mahalle muhtarları, Resmi kurum ve Belediye birim amirleri, okul müdürleri ve vatandaşların katılımı ile yapılan Serginin açılışının ardından öğrencilerin çizdikleri resimler ile 15 Temmuz’da halkın darbecilere karşı gösterdiği direnişi konu alan fotoğraflar tek tek gezildi.

 

Daha sonra gazetecilere açıklamada bulunan Kızıltepe Belediye Başkan Vekili Kaymakam Ahmet Odabaş, “Bu resim sergisinin amacı çocuklarımıza, gençlerimize 15 Temmuz ruhunu yaşatmak ve onlara unutturmamak” olduğunu söyledi.

 

İlçede yapılacak etkinlikler hakkında bilgilendirmede bulunan Odabaş, “15 Temmuz hain darbe girişimi birinci sene-i devriyesinde Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetlerinde tüm ülke genelinde olduğu gibi Mardin'imizde de Kızıltepe'mizde de bir hafta boyunca 11’inden başlayarak çeşitli etkinliklerle anma etkinlikleri düzenleniyor. Bugünde çocuklarımız tarafından yapılan ve Cumhurbaşkanlığı sitesinden alınan 15 Temmuz darbe girişimiyle alakalı fotoğrafların sergilendiği bir sergi açtık. 15 Temmuz gecesine kadar etkinliklerimiz devam edecek. Yarın şehitler fidanlığı oluşturacağız. 250 şehidimiz için her biri için birer fidan dikeceğiz. Cumartesi günü akşam saat 20.00’de Cumhuriyet meydanında programımız başlayacak ve sabah namazına kadar inşallah burada nöbetimizi tutacağız.” dedi.

 

Odabaş, “Bu resim sergisinin amacı çocuklarımıza, gençlerimize 15 Temmuz ruhunu yaşatmak, onlara unutturmamak bu milli beraberlik ruhunu aşılayabilirsek, öğretebilirsek böyle hain darbe girişimlerinden böyle hain teşebbüslerden bu milleti bu devleti koruyabiliriz. Bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Allah bir daha böyle kara günleri bu millete yaşatmasın. Allah milletimizden razı olsun.” diyen Odabaş, sergide emeği geçen herkese teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2017, 11:26

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER