MUSTAZAFLAR CEMİYETİ İFTAR YEMEĞİNDE HALKI BİR ARAYA GETİRDİ

Mustazaflar Cemiyeti Kızıltepe Şübesi İftara davet ettiği, kanaat önderlerinin, STK temsilcilerinin ve halkın katılımıyla gerçekleşen bir programı düzenledi.

MUSTAZAFLAR CEMİYETİ İFTAR YEMEĞİNDE HALKI BİR ARAYA GETİRDİ

     Mardin-Kızıltepe:  Mustazaflar Cemiyetinin düzenlediği iftar yemeğine başta Kızıltepe halkı ve kanaat önderleri ile beraber bazı STK temsilcileri ve her kesimden gelen olduğu binden fazla kişi katıldı. Mustazaflar Cemiyeti Şübe Başkanı Yusuf Beken şöyle kaydetti "Biz bu tür iftar programlarının en etkili yönü İslam kardeşliğini muhabbeti artırdığını ve duyarlı STKların'da beraber buna benzer etkinliklerde yer almasını umuyoruz"dedi.

İftar programında Kelhaamed dergisinin genel yayın yönetmeni ve Çağrı TV'nin programcılarından olan avukat Necat Özdemir müminler arasındaki kardeşliğe değinerek Kürtçe bir konuşma yaptı. Konuşmasına selamlama ve kısa bir dua ile başlayan Özdemir öncelikle Ramazan ayının önemini belirtti. Ardından mümin bireylerin arasındaki kardeşliğin önemini vurguladı. Özdemir yaptığı konuşmada şunları sarf etti:  “Bu ay yani içinde bulunduğumuz Ramazan ayı bizim için çok önemli bir nimet ve istifade edebileceğimiz büyük bir fırsattır. Bu ayda elde edebileceğimiz en büyük fırsat belki de tuttuğumuz oruç sayesinde Allah-u Teâlâ' nın bize bildirdiği müminlerin tek bir vücudun ve tek bir uzvundan olmasıdır. Resul-i Ekrem buyurmuşlardır ki: Müminlerin misali tek bir vücuda benzer. Müminler bir vücut gibidirler. Yani dünyanın dört bir yanında bulunan müminler ve inanlar kürdüdür, türküdür, arabıdır, beyazıdır, kırmızısıdır, siyahıdır her ne olursa olsun tıpkı bir vücut, tıpkı vücudun bir uzvu gibidir. Hz. Muhammed Mustafa bir diğer hadisinde: Allah adına yemin olsun ki sizler Müslüman olmadıkça ve Allah'a teslim olmayana kadar cennete giremezsiniz. Sizler birbirinizi sevmedikçe Müslüman olamazsınız. Allah'ın peygamberi müminlerin birbirlerini sevmelerini göz önüne getirerek "Aranızda selamı yayın." Demiştir.

 Necat Özdemir konuşmasına şöyle devam etti: Bizler birbirimizi gördüğümüz zaman diyoruz ki "Allah'ın rahmeti ve bereketi üzerine olsun" yani diyoruz ki "sen benim tarafımdan rahat ol ben senin kardeşinim, ben senin arkandayım, senin yardımcınım rahat ol." Allah-u Teâlâ Kur'an-ı Kerim'inde müminlerin kardeş olduklarını şöyle belirtiyor: "Muhakkak müminler kardeştir."  Madem sizler kardeşsiniz o zaman aranızı düzeltin. Bundan dolayı birbirinize gülümseyin, yardımcı olun, birbirinizi ziyaret edin, birbirinize düşmanlık etmeyin, birbirinize hüsn-ü zanla yaklaşın, birbiriniz hakkında iyi şeyler düşünün, aranızı düzeltin aranızı bozmayın. Yine Allah-u Teâlâ buyuruyor ki:" Hayır ve takva üzerinde birbirinize yardım edin. Kötü şeylerden uzak durmak için birbirinize yardım edin. Kötülük üzerinde birbirinize yardım etmeyin." Allah-u Teâlâ kadri ve kıymeti yüksek olan Kur'an-ı Kerim'de kardeşlik çağrısını, barış çağrısını bizim için yapıyor ki bizler birbirimizi sevelim. İşte Allah'ın ayetleri gözlerimizin önündedir bu ayın değeri gözlerimizin önündedir Allah için. Kürt meselesine de değinen Özdemir bu konu hakkında şunları dedi: Bu Kürt meselesi için mazlum bir millettir, çaresiz bir millettir bu yüzden bizim kuvvetimiz zayıftır ve bizler Kur'an 'dan dan habersiziz ellerimizi Kur'an'dan çekmişiz biz bilmiyoruz nasıl hareket edelim, nasıl kardeş olalım, sevgimizi nasıl gösterelim birbirimize biz bundan gafil kalmışız ve düşmanlarımız da istiyorlar ki aramızda birbirimize karşı düşmanlık besleyelim.  Ancak unutmayın vallahi eğer biz bir araya gelsek, eğer biz beraber otursak kalksak eğer biz hatırlasak bizler aciziz, fakiriz hepimiz Allah'ın kuluyuz biz göreceğiz ki hepimiz sevilmeye layığız ve inşallah hepimiz birbirimizi seveceğiz. Allah-u Teâlâ sevgimizi, kardeşliğimizi, muhabbetimizi yapsın k i!Aramıza ittifak koysun Allah sizden razı olsun"dileğinde bulundu.

Açılan iftar sonrası Radyo programcısı Abidin er hocanın yapmış olduğu yemek duası ile program sona erdi. Masum ERDEN/İLKHA


Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2012, 14:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER