banner113

Muhtarlar Yeni Ofislerinde hizmet vermeye başladı

Kızıltepe ilçe merkezinde bulunan 16 mahalle ve 160 kırsal mahallesine hizmet verecek olan ‘Kızıltepe Merkez Muhtarlar Ofisi’ hizmete girdi.

Muhtarlar Yeni Ofislerinde hizmet vermeye başladı

Mardin Valisi/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman: “Vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet vermek adına yapımına başladığımız Kızıltepe Merkez Muhtarlar Ofisi’ni tamamladık”

Mardin Büyükşehir Belediyesi ile bağlı ilçelerde ki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Vatandaşların memnuniyetini önceleyen çalışmalarıyla tam not alan belediye, Kızıltepe merkezde görev yapan 16 mahalle muhtarını bir araya getiren modern ‘Kızıltepe Merkez Muhtarlar Ofisi’ hayata geçirildi. 16 mahalle muhtarının dayalı-döşeli ayrı ayrı ofisinin bulunduğu merkezde, kırsal mahallede ki muhtarlara hizmet vermek için ayrı bir birim kurulduğu ve Kırsal mahalleler ile birlikte yaklaşık 500 bin vatandaşa hizmet verecek ofiste günlük olarak bin vatandaşın resmi işlemi gerçekleştiriliyor.

İlçe oto Gar’ının yanında inşa edilerek tamamlanan ve bu hafta hizmete başlayan muhtar ofislerine İlçenin tüm noktalarından bir toplu taşıma aracı ile ulaşabilecek vatandaşlar bu sayede fazladan yol masrafından kurtulmuş oluyor. Tüm resmi kurumlara kısa mesafede olan merkez sayesinde Muhtarlar, resmi işlemlerini yapamayacak vatandaşları resmi kurumlara götürerek işlemlerin tamamlanmasını sağlama imkanına kavuşmuş olacak.

 

Daha kaliteli bir hizmet

Mardin Valisi/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, “Vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet vermek adına yapımına başladığımız Kızıltepe Merkez Muhtarlar Ofisi’ni tamamladık” dedi. Yaman, “Muhtarlarımız daha modern ortamda vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet vermeye başladı” açıklamasında bulunarak, “Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve hükümetimiz tarafından görev bize tevdi edildiği günden itibaren trafik, asfalt, alt yapı, çocuk oyun parkları, yeşil alan ve kültürel etkinlikler gibi birçok sorunu ortadan kaldırmak için çalışmalarımıza hızlıca başladık. Bir yılı aşkın süredir çok şükür şuana kadar da planladıklarımızın üzerinde bir performansla projelerimizi hayata geçiriyoruz” dedi.

Bütün muhtarları bir araya topladıklarını ifade eden Yaman, “Muhtarlardan gelen talep ve vatandaşlara daha iyi bir hizmet verilmesi adına, Kızıltepe Merkez Muhtarlar Ofisi çalışmalarına başladık ve kısa sürede ofisimiz tamamlandık. İçerisinde ilçe merkezinde ki 16 mahalle muhtarlığı ile 160 kırsal mahalle muhtarları için de ofislerimiz mevcut. İçerisinde ki mekânlarla birlikte tam bir sosyal yaşam alanı” diye konuştu.

 

“Bütün resmi işlemler kısa sürede bitiyor”

Vatandaşın işlemlerini kısa sürede bitirdiğine işaret eden Yaman, şunları söyledi: “İlçede ve kırsal mahallelerde ki vatandaşlarımız bir toplu taşıma aracıyla ofisimize gelebilecek. Resmi dairelerin hepsine yakın mesafede olan ofis, vatandaşların hem işini kolaylaştırdı hem de işlemlerini daha kısa sürede bitirebilmesine olanak sağladı. Okuma yazması olmayan ya da resmi daireleri yerini bilmeyen vatandaşlarımıza muhtarlarımız yardımcı olacak. Bu sayede vatandaşlarımızın resmi işlemlerini daha rahat ve daha kaliteli hizmet sunacağız. Bu durumdan vatandaşlarımız ve muhtarlarımız memnun”

Güneydoğu muhtarlar federasyon başkanlığı görevini de yürüten Kızıltepe Muhtarlar Derneği Başkanı Hatip Şeran ise yaptığı açıklamada, 16 Ofis, bir başkanlık ofisi ve bir toplantı salonunun bulunduğu hizmet binası sayesinde vatandaşa daha kaliteli hizmet vereceklerini, buna destek veren ve katkı sunan Mardin Büyükşehir Belediyesi ve Kızıltepe Belediyesi’ne teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2018, 23:45

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER