Muhtar ve STK'ler “Şehir hastanesi Kızıltepe'de yapılsın“

Şehir Hastanesinin Kızıltepe ilçesinde yapılması için Muhtarlar ve STK'ler yetkililere çağrıda bulundu.

Muhtar ve STK'ler “Şehir hastanesi Kızıltepe'de yapılsın“
 

Kızıltepe Muhtarlar Derneği başkanı Hatip Şeran ve Mardin toplumsal dayanışma federasyonu başkanı Mehmet Şerif Öter Mardin Şehir Hastanesinin Kızıltepe ilçesinde yapılması için yetkililere çağrıda bulundular.

 

"Mardin ilimiz ve bölgemiz için acil ihtiyaç haline gelmiş Şehir hastanesinin Kızıltepe ilçemizde yapılması konusunda Sayın yetkililerimizden haklı ve yerinde bir talep olarak çağrıda bulunuyoruz” ifadelerine yer veren Şeran ve Öter yaptıkları ortak çağrıda şu talepte bulunuldu.

"Kızıltepe nüfus büyüklüğü itibariyle 43 ilden büyük, Mardin merkez nüfusunun iki katına yakındır, Suriye'ye sınır komşusudur, Şanlıurfa ilimize bağlı Ceylanpınar ve Viranşehir ilçelerine ve bağlı köylerine birçok yönden hizmet sunmaktadır. Nusaybin ve Derik ilçelerimizle İçiçe dır. Aynı zamanda Mardin havalimanı Kızıltepe'dedir.

Mardin Şehir hastanesi Kızıltepe'de kurulması konum itibariyle sadece Mardin insanlarımız için değil, aynı zamanda sunacağı sağlık hizmetleri konusunda bölgemize hitap edecektir.

 

“MARDİN’İN HER YERİ BİZİM İÇİN AYNIDIR”

Kızıltepe Muhtarlar Derneği başkanı Hatip Şeran ve Mardin toplumsal dayanışma federasyonu başkanı Mehmet Şerif Öter açıklamalarında Mardin ilçeleri arasında bir ayırım düşünmediklerine dikkat çekerek, “Kızıltepe STK'ları ve Muhtarları olarak Şehir Hastanesinin Kızıltepe'de yapılmasını talep ederken, ilimiz, ilçelerimiz arasında herhangi bir ayırım düşüncenizin olmadığını, olamayacağını bilinmesini isteriz. Biz önce Mardinliyiz, Mardinli olmaktan da gurur duyuyoruz. Yıllardır Mardin'e tıp fakültesi ve Hastanesi’nin yapılması için Mardinliler olarak birlikte çok mücadele verdik. Çok şükür tıp fakültesi projesi imzalandı. Mardin il merkezimizde mevcut hastanelerimiz ve tıp fakültemizin faaliyete geçmesiyle neredeyse BİN yataklı hastane hizmeti merkezde verilecek. Buda Merkez ve komşu ilçelerimizin ihtiyacına yeterli cevap vereceğinden, yapılması düşünülen Mardin Şehir Hastanesinin mutlaka Kızıltepe'de olmasını haklı bir talep olarak Devlet yetkililerimizden özellikle, arz ve istirham ediyoruz. Gerekirse bu konu için muhtarlar ve sivil toplum olarak imza kampanyası başlatır ve toplanacak yüz binlerce imzayı başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sağlık bakanımıza ve ilgili Devlet idarecilerimize arz edeceğiz" ifadelerine yer verdiler.

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2021, 09:10

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER