banner113

Muhtar adaylarından örnek davranış

Geçtiğimiz Pazar günü yapılan mahalli idareler seçiminde Kızıltepe ilçesindeaynı mahalleye aday 13 muhtar adayı, seçimi kazanan muhtarı ziyaret ederek başarı dilemesi takdirle karşılandı.

Muhtar adaylarından örnek davranış

Mardin’in Kızıltepe ilçesi İpek Mahallesi’nde 31 Mart pazar günü yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde muhtar adayı olan 13 aday örnek bir davranış gösterip, seçimi kazanan Muhtar Erdal Yalçın’ı muhtarlık ofisinde ziyaret ederek destek vaadinde bulunup tebrik ettiler.

Yıllardır ülkede yapılan yerel seçimlerde muhtar kavgalarının yaşandığı, ölüm ve yaralanmaların yaşanmasına sebep olan Muhtarlık seçimlerinde bu seçim Kızıltepe ilçesinde örnek bir davranış yaşandı. Kuhtarlık seçimlerinde aday olan 13 Muhtar adayı seçimlerde İpek Mahalle muhtarı seçilen rakipleri Erdal Yalçın’ı Muhtarlık ofisinde ziyaret ederek hem tebrik etti, hem de Mahallede yapılacak her çalışmada kendisine destek ve işbirliği sözü verildi. Yapılan ziyarette örnek davranış kadar önemli görüş birliğine de varıldı. Mahallede, uyuşturucu belasına karşı birlikte etkin mücadele edilmesi sözü verildi.

"Uyuşturucuya karşı birlikte mücadele vermemiz lazım"

Ziyarette konuşan muhtar adaylarından Hamza Sala, seçilen muhtarın, özellikle üzerinde durması gereken konuların başında uyuşturucu geldiğini söyledi.

Sala, "Son yıllarda uyuşturucu belası her tarafa yayılmış durumda. Ben, özellikle bu bela ile mücadele etmek için muhtar adayı oldum. Çünkü bu belaya bir kardeşimi kaptırdım. Muhtar seçilen arkadaşımız, kolluk kuvvetlerini de arkasına alarak, bizim de desteğimizle bu illet ile mücadele etmesi gerekiyor. Sadece seçilen muhtarımız değil hepimiz bir olup uyuşturucuya karşı mücadelemizi vermemiz lazımdır. Muhtar, halka dokunan ilk eldir. Bu yüzden muhtarların bir olup bu konuyu yüksek mercilere taşıması lazım, neler yapabiliriz diye oturup konuşmamız lazımdır. Bu sorunun çözülmesi için elimden ne geliyorsa yapmaya hazırım. Ben belki muhtar olmadım ama durmayacağım. Farklı yollarla bunlarla mücadele edeceğim. Çünkü kardeşimi uyuşturucuya kaptırmışım. Ben her zaman bu mücadelemin arkasında duracağım." dedi.

"Bugünkü ziyaret takdire şayandır"

Muhtar adaylarının davranışlarının takdire şayan olduğunu kaydeden İpek Mahallesi Muhtarı Erdal Yalçın, ziyaretin anlamlı olduğu kadar önemli olduğunu ifade etti.  

Muhtar Yalçın, "Çok güzel bir seçim geçirdik. 15 aday yarıştık. Herkesin gözü kulağı bizim mahalledeydi, çünkü çok güçlü adaylar vardı. Çok şükür herkes sağduyulu davrandı ve en ufak bir olumsuzluk yaşanmadan seçimi atlattık. Bu benim için seçimi kazanmaktan çok daha önemliydi. Bu yüzden herkese çok teşekkür ediyorum." dedi.

"Uyuşturucu meselesi hepimizin meselesidir"

Uyuşturucu meselesiyle ilgili de konuşan Muhtar Yalçın, bu konuda daha önce de mücadele verdiğini, vermeye devam edeceğini söyledi.

Yalçın, "Vekil muhtar olarak görev yaptığım süre zarfında bu konudaki mücadelemi verdim, vermeye de devam edeceğim. Uyuşturucu meselesi, aylık istişare toplantılarda sürekli dile getirdiğim konuların başında geliyor. 30 yıldır mahallede olduğumuz için nerede sorun olduğunu biliyoruz. Medyaya vermeden konuyu gerekli mercilere iletiyoruz. Uyuşturucu konusundaki mücadelemizi vermeye devam edeceğiz, çünkü mahalle bizim mahalle, gençler bizim gençlerimizdir. Uyuşturucu meselesi şahsi bir mesele değildir, hepimizin meselesidir." dedi.

Sırayla söz olan diğer muhtar adayları da seçilen muhtarı tebrik ederek, çalışmalar konusunda gereken desteği vereceklerini ve üzerlerine düşen görevi yerine getirme noktasında hazır olduklarını deklare etti.

Ziyarette hazır Bulunan diğer Mahalle Muhtarları da Uyuşturucu ile ilgili yaptıkları mücadeleye değinerek mücadeleyi tüm Mahalle muhtarları mahalle sakinlerinin de desteği ile Kızıltepe genelinde yapmak için güvenlik güçleri ve ilgili resmi kurumlarla işbirliği içinde olunması konusunda fikir birliğine vardılar.

M. Halit Solhan - (Kızıltepe Ekspres Haber)

M. Salih Keskin – (İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2019, 23:19

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER