MTDF’den Siyasi Partiler Çağrı Halk Sizden Güçlü Dayanışma Bekliyor.

Mardin Toplumsal dayanışma federasyonu MTDF Yaptığı yazılı açıklamada halkın siyasi partilerden güçlü dayanışma beklediğini ifade etti.

MTDF’den Siyasi Partiler Çağrı Halk Sizden Güçlü Dayanışma Bekliyor.

62 Dernek bileşeni bulunan Mardin Toplumsal dayanışma federasyonu adına yazılı bir açılama yapan MTDF başkanı Mehmet Şerif Öter “Dünyayı etkisi altına alan, küresel salgın coronavirüs hızla yayılmaya devam ediyor, şimdiye kadar dünya üzerinde 30 binden fazla insanın ölümüne, 700 bine yakın virüse yakalanmış insan var. Ülkemizde ilk vakanın 11 Mart’ta açıklandı, şimdiye kadar 108 ölüm 7 binden fazla vaka ve her geçen saat ölüm ve vaka sayısı artıyor. Bilim kurulu, sağlıkçılarımız gecesini gündüzüne katarak hayatlarını riske atıp, adeta canla, başla savaşıyorlar. Uzmanlar sürekli çağrıda bulunuyor coronavirüsün yayılmasını önlemek için dışarı çıkılmaması, evde kalması, kimseyle temas etmeme gibi sosyal izolasyonun ne kadar önemli olduğunu vurguluyorlar. Elbette uzmanların çağrılarına uyulmalı aksi halde sokağa çıkma yasakları, OHAL gibi önlemlerin uygulanması gündeme gelebilir.

Öter “Virüsle mücadele kapsamında işyeri kapatılan esnafın, kontak kapatan nakliyecinin, Ülkeyi besleyen çiftçinin, üreticinin, tedarikçinin, emekçinin, günü birlik çalışarak ancak evine ekmek götürebilen çalışanların durumu ne olacak? Maddi durumu iyi ve orta seviyede olan insanlarımız için Evde kalmak şimdilik ekonomik yönden sıkıntı yaratmayabilir. Fakat toplumumuzun yarısından fazlası dar gelirli olduğu için gerekli yardım yapılmadığı takdirde evde kalmaları ekonomik açıdan çok zor olur.

“Hükümet, bu süreci atlatmak için 19 maddelik kurtarma paketi açıkladı fakat yeterli değildir. Dünyayı tehdit eden bu küresel salgın ekonomik ve sosyal yönden gelişmiş ABD, Almanya, İngiltere, Fransa, İtalya, Avusturya, ispanya, Belçika, İsveç, Norveç, Hollanda ve Kanada gibi daha birçok ülkenin dengesini bozmuş Dünyayı adeta çaresiz bırakmış ve şaşkına çevirmiştir.  Ülkemizin bu vebaya karşı verdiği ve bundan sonra vereceği zorlu mücadeleden başarıyla çıkmasının tek yolu tüm toplum kesimlerin ekonomik ve sosyal yönden birbirini desteklemesi hayati önem arz etmektedir. Unutulmamalı ki bu millet Kurtuluş savaşında, millî mücadelede varını yoğunu ortaya koymuş, bir lokma ekmeğini insanıyla paylaşacak kadar paylaşımcı, asil bir dayanışma ruha sahip bir millettir.

Allah’ın yardımıyla bu zor günleri de atlatacağız.                                                                                                  62 Derneğimiz adına Mardin’den tüm siyasi partilerimize çağrıda bulunuyoruz. Lütfen siyasi kavgaları, çekişmeleri rafa kaldırın, birbirinizi kırmak için siyasi malzeme aramayı bırakın, İktidar, muhalefet meclis içinde ve dışında tüm partiler ortak bir kriz komisyonu kurun bu süreci az hasarla atlatabilmek için tüm siyasi partilerimizi birlik, beraberlik içinde samimi ve güçlü dayanışma içerisinde görmek istiyoruz. Siyasilerin dayanışması, birlikte hareket etmesi halkın birliğine dayanışmasına katkı sunacağı unutulmamalı. Saygılarımızla MTDF.

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2020, 18:47

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER