MTDF’DEN KORONA AŞISI İÇİN ACİL ÇAĞRI

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu (MTDF) Aşı Çağrısında Bulundu.

MTDF’DEN KORONA AŞISI İÇİN ACİL ÇAĞRI
 

66 STK. Bileşeni bulunan Mardin toplumsal dayanışma federasyonu genel başkanı Mehmet Şerif Öter, genel sekreter Mustafa Eriten, teşkilat Başkanı Menduh Kavan, yönetim kurulu üyeleri Aziz Ece, Mehmet Sadık Erdoğan ve İdris Demir’in katıldığı yönetim kurulu toplantısında son günlerde Mardin’de hızlı artış gösteren Korona virüs KOVİD-19 vakalarına karşı halkı aşı olma çağırısında bulundular.

Yapılan ortak basın açıklamasını paylaşan “Federasyon genel başkanı Mehmet Şerif Öter, son günlerde Mardin ilimizde ve bölgemizde vakalar ve buna bağlı ölümler artışa geçtiğini ifade ederek, federasyon olarak yaptığımız araştırma ve gözlemlerimiz sonucu; yoğun bakımlarda doluluk oranları yüzde yüzlere yaklaştığını gördük. Birçok hastane çocuk ve normal hasta yoğun bakımlarını boşaltarak tüm yoğun bakımları KOVİD-19 hastaları için kullanmak zorunda kalmışlar. Normal yoğun bakımların boşaltılmasıyla başta çocuklar ve hastalar için özel hastanelerin yoğun bakımlarında yer bulma sıkıntısı had safhada olduğuna birebir şahidiz. Bu durumda devlet hastanelerimizde görev yapan doktorlar ve diğer sağlık personelleri olağanüstü gayretle çalışmalarına rağmen artan vaka ve ölüm oranları maalesef ortadadır. Bu konuda tüm vatandaşlar olarak Koronovirüs KOVİD-19 denen belaya karşı sorumluluk alarak üzerimize düşen görevleri yapmalı ve tedbirlere uymalıyız.   

66 STK BİLEŞENİ BULUNAN (MTDF) OLARAK HERKESE ACİL ÇAĞRI YAPIYORUZ!

Öter  “Başta Din âlimlerimize, Siyasi Partilerimize, Sivil toplum örgütlerimize, Meslek odalarımıza, Muhtarlarımıza, Kanaat Önderlerimize ve duyarlı olan tüm yurttaşlarımıza acil çağrı yapıyoruz. Aşı olmayan insanlara dönük kitlesel aşılanma çağrısında bulunmak hepimizin görevidir. Aşı olmayarak bizleri koronavirüse kurban etmeye kimsenin hakkı yoktur. Bunun adı sorumsuzluktur. Herkes ulaşabildiği kitle ve bireylerin hemen, acilen AŞI olmaları için gerekli uyarıda bulunsun. Hiç kimse ne kendisinin ne de birlikte yaşadığı insanların hayatını tehlikeye atma hakkına sahip değildir.  Her bireyin özgürlüğünün, diğerine saygılı olduğunda ve dolayısıyla hak ve ödevlere dayandığında bir arada kalabileceğini, bu yüzden aşının zorunlu hale getirilmesine ve Covid-19 sağlık kartı uygulamasının şart olduğuna inanıyoruz.  Federasyonumuzun bileşeni olan Kızıltepe zahireciler derneğimiz çalışanlarına zorunlu aşı olma uygulamasıyla tüm çalışanların aşı olmalarına katkı sağladı.

Önümüzdeki günlerde Siyasi Parti ve diğer kurum ve kuruluşlarımızın temsilcileriyle yapacağımız görüşmelerle aşı çağrımızı büyük bir kampanya haline getireceğiz. “Dedi

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2021, 09:35

ÖMER BEKEN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER