MTDF Takvim Gazetesi Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu

MTDF Başkan Öter:”Takvim Gazetesinin Bölge İnsanın Huzurunu Bozmaya Yönelik Kindar Ve Nefretvari Kasıtlı Bu Söylemini Kabul Etmiyoruz”

MTDF Takvim Gazetesi Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu

Öter yaptığı basın açıklamasında;”Bu mübarek günde bizi buraya Adliye’ye getiren sebep, 24 Nisan günü Kızıltepe ilçemizde aynı mahallede oturan iki aile arasında meydana gelen olayda 16 yaşındaki Berfin Çalgıcı isimli kız çocuğunun ölümüyle sonuçlanan olay içindir.

Öncelikle hayatını kayıp eden Berfin kızımıza Allah’tan rahmet, acılı ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz.Bu olay birçok yerel ve ulusal basının haber sitelerinde ve gazetelerde olayın meydana geliş şekline göre haber yapıldı.  Sadece Takvim Gazetesi haberi KANLITEPE! Manşetiyle yayınladı.                                     
Üç yüz bine yaklaşan nüfusuyla 43 ilden büyük Şanlı ve şerefli bir tarihi geçmişe sahip, huzurun ve kardeşliğin diyarı Kızıltepe ilçemizin adını Kanla ilişkilendirerek KANLITEPE! Manşetini atan Takvim gazetesi KİN, NEFRET ve Ayrışma içeren bu söyleminin tesadüf olmadığını gazetenin aynı sayfasında, aynı günde Manisa ilimizin Salihli ilçesinde benzer bir olayda aynı aileden 4 yurttaşımızın silahla öldürülmesini MERA SAVAŞI ve korkunç olay olarak manşeti atarken Kızıltepe olayını ise ilçenin adını genelleme yaparak KANLITEPE olarak manşet atan TAKVİM bölge insanın huzurunu bozmaya yönelik Kindari ve Nefretvari kasıtlı bir söylem olarak düşünülmektedir?

Bu manşeti atan ve onay veren Takvim gazetesinin yetkilileri hakkında Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu olarak Kızıltepe, Mardin ve kardeşlikten, birlik ve beraberlikten yana olan tüm ülke insanlarımız adına Adliyeye gelerek, Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk.

Coronavirüs salgını nedeniyle sosyal mesafe kuralına uygun bir şekilde sembolik olarak az sayıda federasyon yöneticilerimizle geldik.

KANLITEPE söylemine Kızıltepe ve Mardin halkımızın büyük tepkisi vardır.                     
Eğer ki bu salgın süreci olmasaydı on binlerce insanımız burada olacaktı ve insani tepkisini ortaya koyacaktı. Ülkemizin ve insanlığın geçtiği bu zor süreçte BİZBİZE bütünleşmeye her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğumuz ve bunun için toplumsal çalışmaların güçlü bir şekilde yürütüldüğü bu mübarek ramazanda bize bu üzüntüyü yaşatan, Kızıltepe’mizi KANLI göstermeye çalışan Takvim gazetesinin sorumlularını Allah’a Havale ediyoruz.

Cumhuriyet savcılarımıza güveniyoruz, suçluların cezalandırılması konusunda Gereğini yapacaklarına inanıyoruz”denildi.

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2020, 17:11

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER