banner113

MTDF :”Mardin Milletvekilleri Elektrik Sorunlarına Duyarsız Kalıyorlar”

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu (MTDF).son günlerde yaşanan ve vatandaşı bezdiren elektrik kesintileri ile ilgili bir açıklama yaptı.

MTDF :”Mardin Milletvekilleri Elektrik Sorunlarına Duyarsız Kalıyorlar”
 Konuyla ilgili Federasyon Başkanı Mehmet Şerif Öter yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi.

“ Yıllardır bölgede yaşanan elektrik sorunu bir türlü çözüme kavuşturulmadı. Yaz aylarında tarım sulamaları, kış aylarında da ısıtıcılar gerekçe gösterilerek yetkililer çözüm yerine bölge halkını kaçak elektrik kullanmakla suçlayıp soruna çözüm bulmak yerine çareyi özelleştirmekte bulmuştur. Elektrik sorunu her geçen gün daha da büyüyerek vatandaşı adeta isyan noktasına getirmiştir. Bölge elektriğin alt yapı ve diğer sorunları çözüme kavuşturmadan özel şirkete devir eden hükümetimiz büyük hata yapmıştır.

Bölge elektriğin dağıtımını alan Dedaş AŞ. Eskimiş nakil hatları, yetersiz trafoları onarıp, düzelteceğine önceliği kaçak sorununu çözmeye ve para toplamayı tercih etmiştir.

Su ve ekmekten sonra temel ihtiyaçlardan olan elektriğimizin büyük miktarını barajlardaki hidroelektrik santrallerde üretilmesine rağmen dünyada en pahalı 22 ülke sıralamasındayız.

 

Bölgede havanın sıfır derecenin altında olduğu bu günlerde bazı mahallelerde yanan trafoların değişimi  bazen bir hafta ile 10 gün arası sürmektedir, Kızıltepe İlçesinde bazı arızalar bir veya iki gün gecikmeyle onarılıyor. Bu durumu vatandaşlarımız kendilerine kasıtlı olarak yapılan eziyet ve zulüm olarak görmektedir.

 

Federasyon olarak konuyla ilgili DEDAŞ il Müdürü Tekin Türk ile görüşmelerde bulunduğunu ifade eden Öter açıklamasına şöyle devam etti.

“ Dedaş İl müdürü bize şunları katardı. Arızaların ve yanan trafoların Isınmak amacıyla aşırı yüklenme sonucu meydana geldiği ve özellikle son günlerde Kızıltepe de yanan trafo sayıların anormal derecede olduğu her şeye rağmen ellerindeki tüm imkanları seferber ettiklerini, arıza ekip sayısını artırdıklarını belirttiler.

 

Bizlerde federasyon olarak halkımıza çağrıda bulunuyoruz yaşanan elektrik sıkıntısı hepimizin psikolojisini bozmuş, kiminin makineye bağlı  hastası vardır, kimisi günler susuz kalıyor, geleceğimiz olan öğrencilerimiz ödevlerini yapamıyor vs. Sorun büyüktür sorunun muhatabı  Hükümettir, Ankaradır. Elektrik sorunun çözülememiş olması bölge halkının temsilcileri olan AK Parti ve HDP Milletvekillerinin gereken hassasiyeti ve ciddiyeti ortaya koyamadıklarındandır. Sivil toplum olarak elektrik sorunun çözümü birinci önceliğimizdir Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyon olarak Şanlı Urfa ve Diyarbakır sivil toplum örgütleriyle iletişime geçeceğiz gerekirse Bir kez daha Ankara’ya gideceğiz bu sorun çözülünceye kadar durmayacağız. Bu süreçte halkımızdan rica ediyoruz herkes evinde iş yerinde israftan kaçınsın herkes birer ısıtıcının fişini çeksin, Bu kışı kazasız belasız atlatmak için fedakarlık yapmaktan başka çaremiz yoktur.” Dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2015, 15:27

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER