MTDF. Çevre Yolu İçin Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Yardım İstedi.

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu MTDF. Bir kez daha Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’a Yazılı Dilekçe İle Başvurarak Yardım İstedi.

MTDF. Çevre Yolu İçin Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Yardım İstedi.

Konuyla İlgili bir açıklama yapan Mardin toplumsal dayanışma federasyonu genel başkanı Mehmet Şerif Öter “İki yüz elli bin nüfusa sahip 45 ilden büyük Kızıltepe ilçemiz uluslar arası ve bir çok doğu illerimizin ulaşım güzergahında bulunuyor olması münasebetiyle, büyük bir kısmı ağır tonajlı olmak üzere günlük binlerce araç Kızıltepe ilçemizin ortasından geçen tarihi ipek yolunu kullanmaktadır.

Yoğun araç trafiği İlçe halkımızı ulaşım ve oluşan çevre kirliliğinin yanı sıra yılda onlarca insanımızın kazalar sonucu ölümüne ve sakat kalmalarına sebep olmaktadır.

Kızıltepe ilçemizin en önemli, birinci sırada yaşamsal sorunu olan Çevre yolunun yapılması için son birkaç yıldır yapılan girişimlerin netice vermemesi üzerine;  Federasyon olarak Geçen sene Çevre yolu için başlattığımız imza Kampanyasına Kızıltepe halkı yoğun ilgi gösterdi toplanan 92897 adet imza Sayın Cumhurbaşkanımıza ve TBMM’nde temsil edilen siyasi partilere gönderdik ve konuyla ilgili yardım talebinde bulunduk. Karayolları Diyarbakır 9. Bölge müdürlüğü tarafında bize cevaben bir buçuk satırla, Kızıltepe çevre yolu ile ilgili projenin mevcut olduğu şeklinde.

Öter “Böylesine hayati derecede zaruret haline gelmiş Kızıltepe çevre yolu ile ilgili yetkililerin temenni ve oyalama yaklaşımı Kızıltepe insanımızın önemsenmeme algısını yaratmaktadır. Çünkü böylesine araç yoğunluğunun olduğu her yerde en az bir ve daha fazla çevre yolları yapılmıştır.  Konunun önem ve aciliyetine binaen Federasyon olarak bir kez daha Karayolları 9. Bölge müdürlüğüne yazı yazarak Mevcut denilen projenin neden uygulamaya geçilmediği? Ayrıca bir kez daha sayın Cumhurbaşkanımıza yazıp, yardım istedik. Gelişmeleri ilçe halkımızla paylaşacağız,

31 Mart yerel seçimlerinden Hangi siyasi parti belediyeyi kazanırsa onlardan en öncelikli talebimiz çevre yolunun yapılması olacaktır.  Olumsuzluk durumunda ilgili kurum ve sorumlulara karşı sivil toplum olarak halkımızla birlikte hukuk çerçevesinde her türlü demokratik tepkimizi ortaya koyacağımızı ve baskı oluşturacağımızı kamuoyuna saygıyla duyurulur. “Dedi.

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2019, 21:43

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER