MTDF Başkanı Öter; “Tüm İslam Âleminin Mübarek Ramazan Bayramını Kutluyorum”

Mardin toplumsal dayanışma federasyonu ve Kızıltepe Zahireciler Derneği başkanı Mehmet Şerif Öter ramazan bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

MTDF Başkanı Öter; “Tüm İslam Âleminin Mübarek Ramazan Bayramını Kutluyorum”
Başkan Öter Mesajında “Yılda bir sefer Kapımızı Çalan Ön bir ayın saltanı başı rahmet, ortası mağfiret sonu cehennem ateşinden kurtuluşa vesile olan mübarek Ramazan ayının sonuna yaklaşmış bulunmaktayız.
Dünyayı etkisi altına alan ve insanlığı adeta çaresiz bırakan koronavirüs denen musibetin gölgesinde geçirdiğimiz bu seneki mübarek ramazan ayı aklını kullanan tüm insanlık için alınacak büyük dersler ve manevi huzura kavuşmak için fırsatlar vardı.
Belki de İslam tarihinde ilk kez camilerimiz kapandı. Ramazanla özdeşleşen teravih namazları camilerde kılınamadı, paylaşmanın ve manevi atmosferin yoğun yaşandığı iftar sofralarında bir araya gelinemedi.
Yüce Allah’ın birliğine, tekliğine inan İnsanlar olarak bu musibetten ders alarak, vardır bir hayır, diyerek Yüce yaratıcımızın merhametine sığındık bilerek veya bilmeyerek, işlediğimiz hata ve günahlarımızın affı için Yüce Rabbimize tövbe ve istiğfarda bulunma fırsatına kavuştuk.
Mübarek Ramazan bayramı’nın İnsanlığa, barış, huzur, kardeşlik getirmesini, her türlü savaş ve kavgaların son bulmasına ve Dünyayı çaresiz bırakmış Koronavirüs salgınından biran önce kurtulmasına vesile olmasını yüce Rabbimden niyaz ediyorum. 
Bu duygu ve düşüncelerle Başta Mardinli hemşehrilerimiz olmak üzere, tüm İslam âleminin Mübarek ramazan bayramlarını kutluyorum. “Temennisinde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2020, 17:22

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER