MTDF Başkanı Öter “Şiddet Herkes İçin Kayıptır.”

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu (MTDF) Başkanı Mehmet şerif Öter yapığı açıklamada şiddetin herkes için kayıp olduğunu söyledi.

MTDF Başkanı Öter “Şiddet Herkes İçin Kayıptır.”
 Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Federasyon Başkanı Mehmet Şerif Öter, Barış için tüm taraflara seslendiğinin belirterek şöyle dedi.

 

“ Bizi ne kadar ciddiye alacaksınız bilmiyoruz? Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu olarak diyoruz ki, bu ülkede kaybettiğimiz bütün İnsanlar kardeşimizdir. Şiddet herkes için kayıptır. Çatışmaların yeniden başlamasıyla endişe ve üzüntü içindeyiz. 1984 yılında başlayan ve 30 yıldan fazla süren çatışmalar neticesinde, otuz bin ile  yüz bin arası can kaybının yanı sıra, bir ülkenin inşasına yetecek mali kayıp, sönen ocaklar, büyük trajedi ve acıların ardından 2009 yılında AK.Parti Hükümeti  tarafından başlatılan ve Abdullah Öcalan’ında olumlu ve yapıcı katkı sunduğu çözüm sürecin başlamasıyla endişenin yerine güven,umutsuzluğun yerine geleceğe umutla bakan Milletimiz sürecin sonucunu beklerken Türkiye halkına huzuru ve kardeşliği hazmedemeyen kandan beslenen, küresel emperyalist güçler ve onların yerli işbirlikçileri çözüm sürecini her fırsatta acımasızca sabote etmekten çekinmediler.

 

Çözüm süreciyle birlikte Türkiye’de gelişen demokrasiye paralel olarak sivil toplumda sayısal olarak beklentilerin üzerinde kurumsallaşma gerçekleşti. Gelişmiş demokratik ülkelerde sivil Toplum örgütleri Ülkelerin Toplumsal barışından tutun, sosyal, siyasi, insani ve Ekonomik alanlarda aktif rol oynayarak belirleyici olduklarından, hemen hiçbir batı ülkesinde iç çatışma ve hak ihlalleri yaşanmıyor.” Dedi.

 

Öter “ Türkiye’deki STK’lar bu konuda susma yerine var gücü ile çözüm sürecin tekrar başlaması için çalışmalıdırlar. Toplumsal hizmet amacıyla kurulan sivil toplum örgütlerin  çok az olması ülkenin geleceğini ilgilendiren çözüm süreci gibi toplumsal birliğimizi, barışımızı ve geleceğimizi ilgilendiren hayati konularda ne yazık ki sesleri çok cılız çıkıyor ve siyaset kurumlarınca dikkate alınmıyor.

Özeleştiri yaparak Federasyonumuzu oluşturan 55 Sivil toplum örgütü dahil, Türkiye’de STK’lar cesur ve dayanışma içinde olsalardı.Niteliksiz ve ufuksuz bazı siyasetçiler halkın temsilcileri olarak mecliste olamazdı.6-8 Ekim olayları, 5 Haziranda  Diyarbakır’da HDP.Mitingine katliam saldırısı, provakatif amaçlı İhya Der Başkanı Aytaç Baran cinayeti,Suruç’ta 32 vatandaşın intihar saldırısıyla katledilmesi,Ceylanpınar’da İki Polisin evinde infaz edilmesi,Yurt içinde ve Kandile belki operasyonlar yapılmayacaktı.

 

Eğer Ülkemizde toplumsal barışa ve dayanışmaya sahip çıkabilecek kadar cesur ve tarafsız bir Sivil Toplum örgütlenmesi olsaydı, Çözüm süreci şimdiye kadar nihayete ermiş olacaktı ve belki bu gün Analar tekrar ağlamayacaktı. Buradan Hükümetimize ve PKK yöneticilerine sesleniyoruz. Şiddetin asla bir çözüm olamayacağı geçen Otuz yılda hepimiz gördük. Şiddet herkes için kayıptır. Gelişmiş bir Dünya ülkesi olmamız için, insan hakları çerçevesinde demokratik hakların verilmesi gerekir. Çözüm sürecini sabote edenlerin amaçlarına ulaşmaması için, çatışmaların biran önce durmasını, çözüm sürecin kaldığı yerden devam etmesini bekliyoruz “Dedi.

Güncelleme Tarihi: 04 Ağustos 2015, 14:32

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER