Mova'da Ağız ve Diş Sağlığı Konulu Resim Yarışması ödülleri dağıtıldı

Mardin ve ilçelerinde Ortaokullar arası Ağız ve Diş Sağlığı konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Mova'da Ağız ve Diş Sağlığı Konulu Resim Yarışması ödülleri dağıtıldı

Mardin Halk Sağlığı Müdürlüğü Toplum Sağlığı şube Müdürlüğünce 18-24 Kasım günleri arasında kutlanan Diş sağlığı haftası etkinlikleri çerçevesinde Ağız ve Diş Sağlığına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen ve değişik okullardan 40 resim ile katılım gerçekleşen resim yarışmasına komisyon tarafından derecelendirilen resimler Mova Park Alış veriş merkezinde bir hafta boyunca sergilenmesinin ardından düzenlenen törenle dereceye giren öğrencilere ödülleri dağıtıldı.

 

Mova Park Alış veriş merkezinde düzenlenen ödül töreninde birinciliği kazanan Ömerli ilçesi Mehmetçik Ortaokulu öğrencisi Merve Arslan’a Bisiklet, İkinciliği kazanan Artuklu ilçesi Dumlupınar Ortaokulundan M.Ali Varlık’a eşofman aynı okuldan üçüncü gelen Ayşe Aca’ya spor ayakkabı hediye edildi.

 

Ödül verme töreninde bir konuşma yapan Halk Sağlığı Müdürü Uz. Dr. Saffet Yavuz, Ağız ve Diş Sağlığının önemine değinerek; Bütün insanlığın yaşamında öncelikli önemli olan şey sağlık ve sağlık halinin devamıdır. Sağlık halinin devamı yaşam kalitemizde belirleyici bir unsurdur. Bireylerin fiziksel sağlığı vücuttaki tüm organ ve dokuların sağlıklı olmasıyla mümkündür. Bu nedenledir ki, ağız ve diş sağlığını bozan faktörler bireyin vücut sağlığını doğrudan etkilemektedir. Diş çürükleri ile diş eti hastalıkları; kalp-damar hastalıkları, yüksek tansiyon, kemik erimesi, şeker hastalığı, erken doğum ve düşük doğum ağırlığı riskini arttırmaktadır. Bu bağlamda ağız ve diş sağlığımıza verdiğimiz önem genel sağlık anlayışımızı ortaya koymaktadır” dedi.

 

Resim yarışmasına öğrenciler ve vatandaşlar büyük ilgi gösterirken ödül törenine; Mardin İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, Sağlık İl Müdür Yardımcısı Servet Yıldız, Halk Sağlığı diş hekimleri ve Şube Müdürleri de katıldı.

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2015, 19:59

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER