banner113

MkMM Kızıltepe’de Toplandı

Kızıltepe’de Mardin Küçük Millet Meclisi (MkMM) toplantısı Dunaysır otelinin toplantı salonunda yapıldı.

MkMM Kızıltepe’de Toplandı

Toplantıya  Ak Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ, İlçenin sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Belediyeden temsilci, ve çok sayıda davetli katıldı.

Kahvaltı yemeğinden sonra MkMM ile ilgili sine vizyon gösterisi yapıldı.

Burada açılış konuşmasını yapan Mardin MkMM  Koordinatörü (Hamalı) Mehmet Şerif Öter şöyle konuştu:

“Türkiye Küçük Millet Meclisi olarak  Biz bu toplantılara her kesimden ve Farklı görüşte  temsilcilerin katılmasını arzu ediyoruz. Milletvekillerimiz, Belediye Başkanlarımız, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin bu toplantılarımıza katılıp kendi görüşlerini burada belirtmelerini istiyoruz. Burada Memleketimizin, ilimizin ilçemizin sorunlarının giderilmesi çözüme kavuşması noktasında bir araya gelmek istiyoruz. Bu sorunlarımızı burada gündeme getirip daha sonra çözümü için meclise göndereceğiz. Daha önceki toplantılarımızda Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi, elektrik sorunu, Soma’daki maden faciası, yol trafik problemi ve bir çok sorunu tartıştık.  Çözümü için gerekli çabayı gösterdik bundan sonrada göstereceğiz. Diğer illerde ilçelerde milletvekilleri belediye başkanları katılımı oluyor  biz burada da milletvekillerimizin belediye başkanlarımızın bu toplantılarımıza iştirak etmesini istiyoruz. “ dedi.

Milletvekili Abdurrahim Akdağ ise şunları söyledi:

“ Bu gün Burada iki genç kardeşimiz  Mardin küçük Millet Meclisi MkMM. toplantısında bizim sorunlarımızı konuşma cesaretini gösteriyor bizi bir araya getiriyor 230 bin nüfusluk İlçeden az gelmişiz. Ben ak partinin birinci sırada olmasını isterdim ama diğer bir siyasal partimiz katılım göstermiş onları da kutluyorum. Toplumun taleplerine ihtiyaçlarına sıkıntılarına duyarsız kalan bir siyasi anlayışın akıbeti tabela partisi olmaktır. Kızıltepe’yi cidden önemsiyorum. Bir çok şey yapıldı daha yapılacak çok olduğuna da inanıyorum. Halk siyasi bir bilinç göstererek iktidarı börüştürdü bizimle HDP arasında yerel iktidar HDP’nin elinde Türkiye’nin ulusal iktidarı ak partinin elinde ve halk bizden bir şey istedi ben seçimin sonucunu şu şekilde yorumlamıştım belediye başkanlarının hemen seçiminden sonra halk dedi ki beraber bu yükün altından kalkalım. Peygamberimiz de adaletsizliği elinin tersiyle itmiş yerine adalete dayalı insanlığa dayalı hakkaniyete dayalı bir sistemi insanlara anlatıyor ve iki üç yıl sonra bu sistem hakim oluyor şu topluluğun da görevi budur birlikte zalime zulme karşı durup halk ve haklının yanında durmak zalimin kimliğini de sormuyoruz mezhebini de sormuyoruz dilini de sormuyoruz o zalim olması hasebiyle zaten bizi karşısına konumlandırmış mazlumun da kimliğini sormuyoruz. İnancını sormuyoruz milliyetini sormuyoruz. Bir milletvekili olarak ister kuzey Irak Kürdistan’ından ister Rojava’dan gelen insanları biz kardeşimiz biliyoruz. Hak hukuk noktasında barınma beslenme konusunda ne lazımsa yapmak durumundayım. Danimarka 6 bin kürdü kabul etmiş ne diyor biliyor musunuz Türkiye bunları da alsın biz maddi yardımda bulunalım bir buçuk milyon insanı barındıran bir Türkiye 6 bini de barındırabilir ama meseleyi ortaya koymak açısından söylüyorum. Rabbim hepimizi bu sınavda yüzümüzün akıyla çımayı nasip etsin. Bunların bir an önce kendi topraklarına barış içinde dönmesini diliyorum. Ve iktidar partisi olarak bu noktada üzerimize düşen ne varsa takipçisi olduğumuzu bilmenizi isteriz.” Dedi.

Kızıltepe Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Şahin “ toplumun en mukaddes varlıklarına hizmet etmek hepimizin karıdır elini bu taşın altına koyan küçük Millet Meclisi toplantılarını düzenleyen  tüm arkadaşlarımızı kutluyorum. Dinimizde ilimizde insanlığımızda toplumsal hareketin ön planda olması gerekir her şeyden önce biz demeliyiz. Hep beraber hareket edersek çözemeyeceğimiz sorun kalmaz mutlaka çözeriz.” Dedi.

Kızıltepe Mezopotamya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı  Cemil Aydoğan “ Sivil Toplum çok önem taşıyan teşkilatlardır. Ama ne yazık ki biz Türkiye’de sivil toplum kriterlerine hayata geçirme fırsatlarına ulaşamamışız sivil toplum eğer örgütlemesini istediği şeyi hayata geçirebilirse siyasal yapıdan halk içinde daha güçlü bir konum elde eder. Ve sözü daha geçerli olur.” Dedi.

AK.Parti Mardin Kadın Kolları Başkanı Zeynep Alkış “Seçilmişleri,Sivil Toplum Örgütlerini Aktivist ve girişimci insanları Bir araya getirip memleketin sorunlarının tartışıldığı Toplantılara zemin hazırlayan Mardin küçük Millet Meclisini kutluyor ve bundan sonra toplantılara katılım sağlamada katkı sunacağımı ve bu işin gönüllü hamalı olacağımızı belirtmek istiyorum. “Dedi

Yapılan konuşmalardan sonra Mardin küçük Millet Meclisi MkMM. Koordinatörleri (Hamalları) Mehmet Şerif Öter ve Bahar Yıldız Tüm katılımcılara teşekkür eti.

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2014, 13:59

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER