banner113

Miroğlu’ndan Mardin'de Eğitim Araştırma Hastanesi Müjdesi

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, Mardin’de Eğitim ve Araştırma Hastanesi kurulacağı müjdesini verdi.

Miroğlu’ndan Mardin'de Eğitim Araştırma Hastanesi Müjdesi

Ak Parti Kızıltepe ilçe teşkilatı tarafından organize edilen kahvaltılı basın toplantısına katılan AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, burada gazetecilerle bir araya gelerek ülke gündemi ve Mardin ile ilgili açıklamalarda bulundu. Milletvekili Miroğlu toplantı bitiminde kendi yazdığı ’Yeni yüzyıl, Kürtler ve bağımsızlık’ kitabını basın mensuplarına imzalayarak hediye etti.

 

Miroğlu toplantıda, Mardin’de yapılacak ve yapılması planlanan hizmetlerle ilgili olarak yaptığı açıklamada Mardin ve ilçelerinde sağlık alanında önemli gelişmelerin yaşanılacağını belirterek, "Mardin merkezde bulunan 300 yataklı mevcut devlet hastanemize 400 yataklı yeni bir hastane yapılacak. Böylece 700 yataklı bir hastaneye ulaşacağız. Büyükşehirlerde yapılması planlanan Şehir hastaneleri projesi kapsamında Mardin’e de yapılması planlanan şehir hastanesi konusunu çok tartıştık ama sağlık bakanlığımızın yetkilileri ile yaptığımız görüşmelerde şehir hastanesinden ziyade Mardin’in bir eğitim ve araştırma hastanesine ihtiyacı olduğunu tespit ettik. Bu görüşmeleri bizzat bakanımızla yaptık. Bu eğitim ve araştırma hastanesi Mardin ve bölge için çok önemli olacak. Nusaybin ve Midyat’ta birer diş hastanesi 2018 yatırım programlarımızda yer aldı. 150 bin nüfuslu Midyat ilçemizin çevresinde yer alan yerleşim alanlarını da hesaplarlarsak bu hastaneden 300 bin bölge insanının faydalanacak.” Açıklamalarına yer veren Miroğlu, Mardin ve Midyat karayolu ihale aşamasında olduğunu belirtti.

 

"Kayyumlar bölgede Büyük Hizmetlere İmza Attılar”

Kayyum belediyelerin çalışma ve hizmetleri ile ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Miroğlu: "Kayyum belediyelerimizin son bir yıl içerisinde ortaya koyduğu performans ve çalışmalar hakikaten memnuniyet verici. Daha önceki dönemde 3 kilometrelik yol için bakanlıklara ne kadar koşturduğumu ben biliyorum. Köy yollarımız berbat durumdaydı. Ancak sonra baktık ki bir kayyum belediyesi geldi ve ilk etapta 400 kilometreye yakın köy yollarını beton asfalt yaptı. Önümüzdeki dönemde buna yeni kilometrelerce yol dahil edilecek. Taziye evleri de bölgemiz için çok önemli ve gerekli bir proje, benzeri projelerin yer aldığı hizmetler devam edecek"

 

Operasyon sivil halka zarar verilmeden yürütülüyor.

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, Gazetecilerle sohbetinde Zeytin Dalı operasyonuna değinerek, operasyonun sivil halka zarar verilmeden yürütüldüğünü söyledi.

Miroğlu, "Türkiye hakikaten zor süreçlerden geçiyor. Sayın cumhurbaşkanımız da bunu dile getirerek 'Sıcak bir yaz bekliyor bizi' dedi. Hakikaten sıcak bir yaz bizi bekliyor. Ama bu sıcak yazın tabi yine normalleşme içerisinde demokrasi ve barış süreci içerisinde geçmesi için başta AK Parti olmak üzere bütün siyasi partilerimize önemli görevler düşüyor. Suriye’de iç savaş başladığında Türkiye’nin sınır ötesi bir operasyona gireceğini kimsenin aklına gelmezdi. Ancak Suriye'de olmak kaçınılmaz hale geldi. Hendekler sürecinde rastladığımız politikaya sahip bir anlayış ile yürüyor bu operasyonlar. Yani sivil halka zarar vermeden, devlet dışı şiddet ve terör temelinde küresel güçlerle ittifak yapan örgütlere karşı önlem almaktır. Bunlar tabi sadece askeri önlemler olmayacak. Sonrasında orada yaşayan Kürtlerle, Süryanilerle Araplar ve Türkmenlerle çok daha sıcak ve Türkiye'nin bölgedeki gücünü herkesin anlamasına yönelik ilişkiler içerisinde olmasını bekliyoruz. Tarihsel ve bölgesel olarak yüzyıllardır bu coğrafyada olan bir ülke olarak iyi ilişkiler içinde olabilecek bir durumdayız.”

 

“İttifak ile mecliste her görüş temsil hakkı kazanacak”

17 Mart’ta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımı ile il kongresinin yapılacağını hatırlatan Miroğlu, tamamlanan ilçe teşkilatlarının ardından il yönetimi de belirlenerek il kongresinin de yapılarak 2019 seçimlerine odaklanacağı belirten Miroğlu, İttifak ile en küçük partilerin bile bir milletvekili ile bile olsa mecliste temsil hakkını kazanacağının altını çizerek bunun önemli olduğunu söyledi.

 

“Türkiye Vatandaşlığı Kimliği Önem Kazanacak”

Bölge halkları ile en önemli ilişkileri kuracak olan ülke tarihten beri Türkiye'dir" İfadelerine yer veren Miroğlu, “Türkiye Vatandaşlığı kimliği önümüzdeki 10 yıl içinde kıymetli bir duruma olacak. Kanada, ABD ve AB kimliği neyse Türkiye kimliğide o değerde olacak. Türkiye bölge için önemli bir ülke konumunda. Irak’ın, Suriye’nin inşasına katkı sunacak.” Şeklinde konuştu.

 

Toplantıya Ak parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, Ak Parti Kızıltepe ilçe teşkilatı yöneticisi Aydın Yücedağ, Mardin il ve ilçelerinde görev yapan basın mensupları katıldı.

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2018, 23:09

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER