banner113

Minia Kudüs tırı Mescid-i Aksa sevdalılarını buluşturdu

Mardin’de halkın ziyaretine sunulan Minia Kudüs tırı, Mescid-i Aksa sevdalılarını buluştururken yapılan etkinliklerde Mescid-i Aksa ve Kudüs’ün önemine dikkat çekildi.

Minia Kudüs tırı Mescid-i Aksa sevdalılarını buluşturdu
Kudüs ve Mescid-i Aksa davasını gündemde ve gönüllerde diri tutmak için Yetimler Vakfı ve Filistin Vakfı'nın iş birliği ile organize edilen program kapsamında startı İstanbul’da verilen Mescid-i Aksa maketini taşıyan Minia Kudüs tırı, bugün Mardin’e gelerek Kızıltepe İlçe Otogarı Miting alanında halkın ilgisine sunuldu.

Sabah saatlerinden itibarın halkın ziyaret ettiği Kudüs tırında farklı etkinlikler de düzenlendi. Akşam saatlerinde düzenlenen Kudüs konulu program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programa bir konuşma yapan Molla İbrahim Kaplan, Kudüs ve Mescid-i Aksa’yı savunan Müslümanlara destek verilmesi gerektiğini belirtti.

Kaplan, “Peygamber Efendimizin, ‘Muhakkak Mescid-i Aksa’yı ziyaret edin. Gidin orada namaz kılın ve eğer gidemezseniz kandillerinde yakılmak üzere yağ gönderin’ buyurduğu mübarek Mescid-i Aksa’ya ve Kudüs’e hepimiz sahip çıkmak zorundayız. Filistin hiç olmadığı kadar zor durumları yaşıyor. Bizlere düşen her şeyden önce Filistin’i, Kudüs’ü ve Mescidi Aksa'yı yüreğimizde taşımaktır. Filistin’i, Kudüs’ü ve Mescidi Aksa'yı çocuklarımızın gündemine oturtmak ve kendi gündemimizde bulundurmaktır. O yüzden ben bu organizasyonu çok anlamlı buldum. Organizasyonu gerçekleştirenlerden Allah razı olsun.” dedi.
​Minia Kudüs tırı Mescid-i Aksa sevdalılarını buluşturdu

Molla İbrahim Kaplan

HAMAS’ın İslam ümmetinin onurunu ve izzetini koruduğunu kaydeden Kaplan, bu sebeple HAMAS’a çokça dua edilmesini istedi.

Kaplan, “Allah, bugün HAMAS’ın yaptıklarını vesile kılarak belki bazı ibadetlerimizi bizden kabul eder, yoksa bugün hepimiz ziyanda olurduk. Bu yüzden onlara dua edelim. Bugün o insanlar, asli bir görev yapıyorlar, mukaddes bir görev icra ediyorlar. Bugün onlar ümmetin namusu için mücadele ediyorlar. Bu yüzden onlara çokça dua edelim, yardım edelim, onlarla birlikte olduğumuzu hissettirelim.” diye konuştu.
​Minia Kudüs tırı Mescid-i Aksa sevdalılarını buluşturdu

Yapılan konuşmanın ardından etkinliğe katılanlar Minia Kudüs tırını gezerek hatıra fotoğrafı çektirdiği görüldü.

Minia Kudüs tırının yarın 10.00 ile 21.00 saatleri arasından Artuklu ilçesi 15 Temmuz Parkı’nda olacağı belirtildi. (İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2021, 12:25

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER