banner113

MİÇAD ilk Yılında ikizlerin umudu oldu.

Mardin’de geçen yıl kurulan Bölgenin ilk ve Türkiye’nin üçüncü İkizler ve Çoğul Aileleri Derneği MİÇAD birinci yılını tamamlarken ailelerin sosyal-kültürel kapısı oldu.

MİÇAD ilk Yılında ikizlerin umudu oldu.

Merkezi Kızıltepe’de olan Mardin İkizler Çoğul Aileleri Derneği Mardin genelinde bulunan çoğul ailelerin sorun ve ihtiyaçları ile ilgilenerek çözümü yolunda attığı adımlarla Sosyal, kültürel, dayanışma ve mesleki destek alanlarında birçok ailenin umudu oldu. Mardin bölgesine renk ve heyecan katan MİÇAD Yönetim Kurulu Başkanı Sultan Özen, kuruluşlarının birinci yılı nedeniyle yaptığı açıklamada süreç nedeniyle kutlama yapmadıklarını belirterek bir yıl içinde yaptıkları çalışmalar hakkında şu bilgileri paylaştı:

 

Ülkemizde yaşanan ve olumsuz etkilenen Bölgemizin sancılı durumu karşısında Derneğimizin resmi açılışını gerçekleştirememiştik. Bu süreçte yapılan Faaliyetlerimizi sizlerle yıldönümümüzde paylaşmayı Umut ediyorduk. Bu süreci göz önünde bulundurarak yeni bir kutlamayı içimize sindiremeyeceğimize kanaat getirip tekrar ertelemek durumunda kalıyoruz. Hedeflerimiz büyük ama Umudumuz daha büyük. Yitirmiyoruz. Ülkemizde her şeyin çok daha iyi olacağına inanıyoruz. 1 yıl zaman zarfında neler yapmışız sizlerle paylaşmak istedik.

16.09.2015 Tarihinde 7 (yedi) gönüllü arkadaş ile Toplumda farkındalık yaratıp, Sosyal, Kültürel ve Mesleki alanlarda destek olabilme adına kurulan Mardin İkizler Çoğul Aileleri Derneği Kızıltepe merkez Ofisinde faaliyetlerine halen devam etmektedir. Dernekler müdürlüğünün ve bizlerin yapmış olduğu araştırmaya göre resmi anlamda Türkiye genelinde 3.dernek, Bölgede emsalinin olmadığı görülmüştür. 16.09.2016 Cuma günü  itibariyle 66 İkiz ,3 Üçüz,2  Dördüz ailemize ulaşmış bulunmaktayız.Toplam 71 ailemize ulaşılmıştır.

 

Ofisimiz Kızıltepe de olmakla beraber, Yaş ve Ekonomik durum gözetmeksizin Çoğul Ailelerimizin üyeliği kabul edilmektedir. Üyelerimizden Aidat alınmamaktadır. Bundan sonraki çalışmalarımıza Mardin merkez ve ilçeleri de dahil etme karar almış bulunmaktayız.

 

1-B.–B.- B. 2 yaşında üçüzlerimiz Bahçelievler mh.oturmakta: B . Hidrosefali ve kalp hastası,B. Hidrosefali ,B. ise gelişim geriliği teşhisi konulmuştu.Aileyi çocukların hastalığının yanı sıra geçim sıkıntısı çekmekte. Dernek olarak Sosyal Hizmetlere başvurup ailemize “Ekonomik destek Maaşı” bağlattık. Haklarının farkında olmadıklarından çocukların sağlık raporunda aileye öncülük ettik. Üçüzleri rapor için evden alıp hastaneye işlem bittikten sonrada eve bıraktık. Alınan raporlar ile Sosyal Yardımlaşmaya başvuruldu. Anneye Bakıcı ücreti çocuklarımıza da engelli maaşı bağlandı. Sosyal medya üzerinden paylaşımımız gören hayırsever vatandaşlarımız tarafından ailemize nakdi yardım desteği sağlanmıştır.

 

2-27.10.2015 tarihinde Kızıltepe Öğretmenevinde İkizler eşliğinde Aşure ikramı yapıldı.

 

3-D.A.K. Derneği Başkanlığından; Yeni yılda Maddi Manevi hayatlarından ödün veren 52 Anneye Kaban , 20 İkizimizede kıyafet temin edildi.

 

4-Sanayi mahallesinde oturan İkiz olan 47 yaşındaki Anne Ş. çocukları M. ve Y. İkiz.Ailemiz mağdur.Aylık mutfak malzemeleri ,halı ,kışlık yakacak temin edildi.Özel bir firmadan 3 aylık mutfak için gıda paketleri temin edildi.

 

5-Sömestr tatilinde Mardin Müzesi İşbirliği ile 10 İkizimize (yirmi çocuk )dört ayrı bıranşta  Atölye çalışmaları yapıldı.6-15 yaş grubundan 10 İkiz (20) faydalandı.

 

6-Sömestr tatilinde Ofisimizde 1.Gün kokulu sabun çalışması yapıldı. 2. Gün takı çalışması yapıldı. 3. Gün lavantalı bebek çalışıldı. Bu etkinliklerden 6 İkiz faydalanmış oldu.

 

7-18-21 Mayıs tarihleri arasında Amasya Valiliğine gönderdiğimiz gezi talebimiz kabul edilmiş 9 İkiz (18 çocuk –genç ) toplam 23 kişi bu geziden faydalanmıştır.

 

8-Sosyal Medya üzerinden Kitap kampanyası oluşturulmuş ve Derneğimize 2(iki) adet kitaplık temin edilmiş olup 273 adet Kitap bağışı alınmıştır.

 

9-Hayırsever vatandaşların desteği ile ailelerimize ihtiyaç dahili 6.200 tl tutarında maddi destek sağlandı.

 

10- Ramazan Bayramı nedeniyle aileler 07.07.2016 (bayramın 3.günü) 17(34) İkiz, Aileleri ile Ofisimizde ağırlanmış, bir araya getirilerek tanışmaları sağlanmıştır.

 

11-7-13 yaş grubu İkiz ve yine aynı yaş grubu aile bireylerine Kızıltepe Müftülüğü işbirliği ile Kur’an-ı Kerim Kursu açılmıştır. Bu kurstan 6 İkiz(on iki ) toplam 22 çocuk faydalanmaktadır.Kursumuz 08  Ağustosta sona ermiştir.

 

12-24 Temmuz Mardin Müzesi işbirliği ile 15 (otuz  ) İkiz toplam 35 çocuk 4 ayrı alanda Atölye çalışmasından faydalanmıştır.

 

13-13.08.2016 Cumartesi Mardin Müzesi işbirliği ile İkizlerimize DARA gezisi düzenlenmiştir.Bu geziden 4 İkiz (sekiz ) toplam 9 çocuk 2 veli faydalanmıştır.

 

14- 13.08.2016 Cumartesi Mardin Müzesi işbirliği ile Atölye çalışması yapılmıştır.Ebru ,Kök boyama,Sikke basımı ,cam altı boyama atölyelerinden müze Sanat Salonlarından 5 İkiz(on) toplamda 15 çocuk ve 2 Veli faydalanmıştır.

 

15-D.A.K.derneği başkanlığından 15 ( otuz)  İkizimize kıyafet ve ayakkabı desteği sağlandı.

 

16-Tepebaşı mh oturan İkizlerimiz P.ve G’nin babası amansız hastalığa yakalanmış bilgilendirilmiştik. Aileye ilgili kurum tarafından nakdi yardım yapılması sağlanmış, babaya sağlık nedeniyle 400 tl değerinde hazır yatak ve aylık mutfak ihtiyaçları temin edilmiştir.

 

17-24.08.2016 tarihinde Mardin Müzesi yaz etkinlikleri kapsamında 10 Annemiz Cam Altı, 10 İkizimizde Ebru atölyesindeki etkinliğe katılmıştır.

 

18-Cumhuriyet mh.oturan 5 yaşında İkizlerimiz E. Ve E . talepleri olan, 800 tl değerinde 2 adet hazır yatak ihtiyaçları giderilmiştir.

 

19-TOKİ de oturan S.hanım bizleri ziyaret etmiş durumu göz önüne alınca ihtiyaçları olan kıyafet ,aylık mutfak ihtiyaçları ve 800 tl değerinde 2 adet  hazır yatak temin edilmiştir.

 

20-2 Ailemizin güz dönemi tüm evin boya badanası sağlanmıştır.

 

21-İlgili Derneğimizin desteği ile 10 ailemizin perdeleri yenilenmek üzere gerekli tül perde sağlanmıştır.

 

22-Kurulduğu günden itibaren Derneğimizi 16.09.2016 Cuma günü itibariyle 492 erkek 520 kadın 339 çocuk ziyaret etmiş ve Faaliyetlerimiz hakkında bilgilendirilmiştir.

 

23-37 hane ziyareti yapılmış olup faaliyetlerimiz devam etmektedir.

 

Bu zaman zarfında faaliyetlerimize destek olan, katkı sağlayan, bizleri var eden, büyümemizi sağlayan Yüreğinden, zamanından ve kazancından ödün veren yönetimdeki arkadaşlarımız adına herkese çok teşekkür ederiz.

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2016, 22:18

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER