Mardinliler darbenin yıldönümünde meydanlara indi

15 Temmuz darbe girişiminin 3’üncü yıl dönümü dolayısıyla meydanlara inen Mardinliler, darbecileri lanetleyerek bir daha böyle girişimlerin yaşanmamasını temenni etti.

Mardinliler darbenin yıldönümünde meydanlara indi
 FETÖ'nün ABD desteğiyle gerçekleştirdiği darbe girişiminin 3’üncü yıl dönümü dolayısıyla Mardin’de çeşitli programlar düzenlendi. Sabah saatlerinde başlayan resmi programlar, gün boyu devam etti.

Camilerde Kur’an-ı Kerim okunarak darbede şehit düşenler için dualar edilirken, programlar sonrası çeşitli ikramlarda bulunuldu.

15 Temmuz şehitleri anısına Mardin Valiliğince düzenlenen açık alan etkinliği ise saat: 20.00’de başladı. AK Parti İl Başkanlığı önünde yapılan etkinliğe Mardinliler, yoğun ilgi gösterdi. Sık sık tekbir getiren halk, darbecileri lanetledi.

Etkinliğe katılan vatandaşlar, darbe girişiminin 3’üncü yıldönümü nedeniyle düzenlenen programa katıldıklarını ve darbe girişimini lanetlediğini söylediler.

Mardin merkezin yanı sıra ilçelerde de çeşitli programlar düzenlendi. İlçe merkezlerinde gece boyunca devam eden açık alan etkinliklerinde Kur’an-ı Kerim ve Mevlidi Şerif okundu, ilahiler seslendirildi, tekbirler getirildi.   

“Darbe girişimi salalar ve tekbirlerle durduruldu”

15 Temmuz 2016 tarihindeki darbe girişiminin akamete uğradığını ve bu vesileyle bu akşam düzenlenen etkinliğe katıldıklarını söyleyen Vaiz Kemal Kahraman, şunları söyledi:

“Bundan 3 yıl önce bir hain darbe girişimi oldu. Bu darbe girişimi yüce Allah’ın inayeti ve liderlerimizin dirayeti ve kahraman milletimizin mücadelesi sonucunda akamete uğratıldı. Darbe girişimi salalar ve tekbirlerle durduruldu. Bundan dolayı Allah’a hamd ediyoruz. Bugün 3 yıl aradan sonra yine meydanlardayız. Gerektiğinde her zaman meydanlarda olmaya devam edeceğiz. Şuanda meydan salâvatlar ve tekbirlerle inletiliyor. Bir daha böyle darbe teşebbüslerinin olmaması için yüce Allah’a dua ederek yalvarıyoruz. Rabbim bir daha bizlere bu tür darbe girişimlerini yaşatmasın.”

“Bu zaferi kazanan şehitlerimiz meydanlarda anılıyor”

15 Temmuz 2016 yılında yapılan hain darbe girişiminin halkın zaferiyle püskürtülmesinin yıl dönümü nedeniyle 82 milyon vatandaşın meydanlarda olduğunu ve şehitler ile gazilerimizi yad ettiğini söyleyen vatandaşlardan Tarık Yılmaz, “Şair Mehmet Akif İnan hocamızın dediği gibi; ‘Her şeyin bitişi ölüm değil, destanlar yayılır şimdi mezarlarımızdan.’ Bu zaferi kazanan şehitlerimiz ve halkımız bugün bütün meydanlarda anılıyor. Hain darbe girişiminde bulunanlarda Allah’ın izniyle hak ettikleri cezayı alıyorlar. O zaman halkla, ümmetle, Müslümanlarla birlik olmanın vaktidir. Allah şehitlerimizin ruhlarını şad etsin. Rabbim bu millete bir daha böyle günler yaşatmasın.” dedi.

“Rabbim ülkemiz üzerinde emelleri bulunanlara fırsat vermesin”

15 Temmuz hain darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmanın yıl dönümü nedeniyle düzenlenen etkinliğe katıldığını söyleyen Hedla Gökdemir de “Rabbim zalimlere ve ülkemiz üzerinde emelleri bulunanlara fırsat vermesin. Eğer o gün darbe girişimi başarılı olsaydı belki bugün hiç birimiz burada olmayacaktı. Çok şükür Rabbimiz o gece hain darbecileri bertaraf etti ve emellerine ulaşamadı. Bu akşam bu vesileyle burada toplandık. Okunan Kur’an-ı Kerimi ve mevlidi şerifi dinliyoruz ve tüm Müslümanların vahdeti için dua ediyoruz.” diye konuştu. (M. Salih Keskin, Mehmet Aslan – İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2019, 13:50

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER