banner113

Mardin'li İşadamlarına dünya pazarları anlatıldı

Türkiye Sanayici ve İşadamları Konfederasyonu (TUSKON) bünyesinde bulunan TUSKON Evrensel Fuarcılık Müdürü Ahmet Güler, Mardin’in Kızıltepe ilçesinde işadamları ile bir araya geldi.

Mardin'li İşadamlarına dünya pazarları anlatıldı
Türkiye ve dünyada yaşanan ekonomik gelişmelerin değerlendirildiği toplantıda Türk işadamlarının yurtdışındaki başarıları anlatıldı.

   Kızıltepe Aktif Sanayici ve Genç İşadamları Derneği’nin (KASGİAD) davetlisi olarak dernek binasında işadamlarına yatırımlar konusunda tavsiyelerde bulunan Güler, Anadolu’daki işadamlarına yurtdışında üretim ve yatırım yapmalarını önderdi. Afrika pazarının büyüklüğüne değinen ve örnekler anlatan Güler, Afrika gibi pazarların yatırımcı beklediğini kaydetti.

   Türk işadamlarının özelikle inşaat konusundaki tecrübesinin dünyaca kabul edildiğine değinen Güler:” Bu pazarlar Türk yatırımcısı bekliyor. İşadamlarını bu tür bölgelere yatırım yaptıklarında pişman olmadıklarını gördük. Zaman dünyaya açılma zamanı. Yurt dışındaki pazarlara yatırımcılarımız girmezse başkaları girecek. Biz federasyon olarak işadamlarına rehberlik ediyoruz.”  Şeklinde konuştu.

Toplantıdan sonra KASGİAD Başkanı Seyithan Karaozan, Güler’e plaket takdim etti.

 


Mehmet DOĞAN|Kızıltepe/Mardin                                                                       

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2013, 20:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER