banner113

Mardin’deki Elektrik Sorunu Acilen Çözülsün

Kızıltepe Sivil Toplum Kuruluşları Platformu sürekli yaşanan elektrik kesintileri için toplandığı ve toplantıda acilen elektrik sorununun çözülmesi gerektiği ifade edildi.

Mardin’deki Elektrik Sorunu Acilen Çözülsün

Son günlerde başta sulama alanlarında olmak üzere yaşanan elektrik kesintileri vatandaşı ve çiftçiyi zor durumda bıraktığını ifade eden Platform Başkanı Mehmet Şerif Öter yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelerde bulundu.

 “ Son günlerde elektrik ile  ilgili başta kırsal alanlar olmak üzere  yine sıkıntılar başlamış.Konuyla ilgili yaptığımız ön araştırmada elektrik arızları sonucu bir çok köye iki gün ve bazen  daha fazla  elektrikler verilemiyor. Platform olarak Kurum çalışanları, vatandaş ve çiftçi ile yaptığımız görüşmelerde bu kez elektrik kesintilerin nedeni farklıymış. Yaz aylarında çalışan su kuyuları, klimalar ve kışın çalışan ısıtıcılar değilmiş.

Bu seferki sıkıntının baş sorumlusu DEDAŞ çalışanlarının yükü ağır olması ve farklı görev alanlara aktarılması gerekçesiyle çalışanların iş bırakma eylemi sonucu arızaların çoğalması ve köylerde meydana gelen kesintilere ve arızalara bakacak eleman sayısının az olmasıymış. Bu iddialar doğru ise çok vahim bir durumdur.  Bölgemizin temel ekonomik potansiyeli ve vatandaşlarımızın büyük çoğunluğunun geçim kaynağı tarımdır. Mardin Bölgesinde 8 bin su kuyusundan söz ediliyor. Uzmanların verdiği bilgiye göre içinde bulunduğumuz Nisan ayı Tarım için yağışlar hayatı önemdedir. Herkesin malumudur birkaç haftadır yağmur yağmıyor, üreticilerimiz mecburen su kuyusunu çalıştıracak elektrik kesintileri sonucu Allah esirgesin milli servet olan tarım telef olursa bunun hesabını kim verecek.

Yeter artık Bu elektrik probleminin hemen çözülmesini istiyoruz. STK.Platformu olarak işin takipçisi olacağız ve en kısa zamanda Başta DEDAŞ yetkilileri olmak üzere sayın Valimiz ve gerekirse Hükümet yetkililerimizle görüşmeler yapacağız.” Dedi.

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2014, 17:23

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER