Mardin’de ilk kez kebap yeme yarışması düzenlenecek.

Mardin’in cazibesi yöresel lezzetleriyle artarken, kentte ilk kez damaklarda bıraktığı eşsiz lezzetiyle bilinen ‘Mardin Kebabı Yeme Yarışması’ düzenlenecek.

Mardin’de ilk kez kebap yeme yarışması düzenlenecek.

Mardin’in tanınmış aşçılarından ve aynı zamanda Mardin Yöresel Tatlar ve Dobelan Derneği Başkanı da olan Hikmet Ölçer, yöresel lezzetlerin tanıtımına yönelik sosyal etkinlikler düzenlemeye devam ediyor.

 

Aşiret yemeklerinin tanınmış aşçısı olan Hikmet Usta, şimdi de ‘Mardin Kebabı Yeme Yarışması’ düzenliyor.

2 Eylül Pazartesi günü Kızıltepe Yeni Mahalle de bulunan Aile Destek Merkezi (Eski Çarşı Karakolu) karşısında bulunan ‘Hikmet Kebap Salonu’nda yapılacak yarışmanın saat: 19.00’da başlaması planlanıyor.

Ödüllü kebap yeme yarışması hakkında bilgi veren Hikmet Usta, “Mardin’de ilk defa kebap yeme yarışması düzenliyoruz. Yarışma kesinlikle kar amaçlı değildir, sadece Mardin kebabımızı tanıtmaya yöneliktir. Sosyal bir etkinlik, herkese yarışmaya davet ediyorum. 2 Eylül’de düzenlemesini planladığımız yarışmamızda 50 şiş kebabı 50 dakika sürede bitirilmesi şartı var. Yarışmada dereceye girenlere 120 gün boyunca her gün bir öğün yemek ikramımız olacak. Kebap yeme yarışmasına katılacakların masalarında bir salata, bir lavaş ekmeği, bir ayran ve bir de su olacak, yarışmayı kazanmak için bunları 50 dakikada tüketmeleri gerekiyor” dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2019, 12:52

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER