banner113

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonundan Provokasyon Uyarısı

İŞİD’in Kobaniye saldırısı üzerine başlayan eylemlerde 23 Vatandaşın Hayatını Kayıp etmesi ve olayların giderek tırmanması üzerine 42 Dernek Bileşeni Olan Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu MTDF.bir açıklama yaptı.

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonundan Provokasyon Uyarısı

Federasyon Başkanı Mehmet Şerif Öter tarından basına yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.  

 IŞİD terör örgütünün Kobani saldırısına Halkın  Demokratik tepkisiyle başlayan eylemlere şiddet bulaşmasıyla yaşanan can kayıplardan Büyük endişe ve üzüntü duymaktayız.

 Öter Şöyle devam etti.Başta bölgemiz olmak üzere Ülkemizde 30 yıla aşkın yaşanan şiddet ve çatışma sonucu Elli bine yakın insanımız hayatını kayıp etti.

Nerdeyse bir Ülkenin inşasına yetecek kadar maddi kayıplar yaşadık.

Yaşanan Tüm Bu acılardan sonra  birkaç yıldır  başlatılmış olan Barış,çözüm süreci Başta bölgemiz olmak üzere  Ülke genelinde Desteklenmekte ve sahip çıkılmaktadır.

Anaların Gözyaşlarının dindiği,Asker ve Gerilla cenazelerin gelmediği Barış sürecinin sonuçlanmasının beklendiği bir dönemde.

 Yanlız Kürdler için değil Bölge ve insanlık için Büyük tehdit oluşturan İŞİD Terör örgütü Emperyalist Güçlerin desteğiyle KOBANİDEKi Soydaşlarımıza yönelik başlatmış olduğu acımasız saldırılarılar bizlerin onuruna dokunuyor ve canımızı acıtıyor.

İŞİD  gibi Vahşi bir gücü durdurmak için ne yazık ki uluslar arası Toplum Tarafından gerekli  adımlar atılmadığından, Halkta öfke  ve kırılma meydana getirmiş ve malum eylemler ortaya çıkmıştır.

 Demokratik eylemi şiddete dönüştürerek  iş yeri,araç,Banka,Kamu malı ve mağazaları yakmak,yağmalamak Vatandaşlara zarar vermek son derece yanlış bir eylem olarak görüyoruz.Hele yakılan, tahrip edilen Mağaza ve Marketlerdeki gıda ve diğer ürünleri alıp evlerine götürmek kültürümüzde ve inancımızda yeri olmayan bir hırsızlık ve ahlaksızlık  Fiilidir.

Bizler  42 Dernekten Müteşekkil Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu  olarak çağrıda bulunuyoruz.

Kobani için her türlü demokratik tepkiyi anlıyor ve destekliyoruz. Fakat bunu yaparken Vatandaşların mallarına zarar vererek,Yakarak kırarak,dökerek Kobani halkına hiçbir fayda sağlamaz.

Çözüm sürecinin başarıyla sonuca ulaşması için herkes üzerine düşen görevi, sorumluluğu yerine getirmeli  Kardeşi kardeşe kırdırma oyun ve Provokasyonlara karşı dikkatli olmalıyız. “Dedi.

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2014, 22:40

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER