banner113

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu İrtibat Bürosu Açtı

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu bürosunun açılışı yapıldı.

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu İrtibat Bürosu Açtı

Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak’ın katılımı ile yapıldı. Açılışa Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Vali Yardımcısı Bahattin Çelik, Oda başkanları, STK temsilcileri, davetliler ve federasyon yönetim ve üyeleri katıldı.

 

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu başkanı Mehmet Şerif Öter “ Katılımlarından dolayı herkese teşekkür ediyorum. Şu anda 49 tane derneğimiz var biz daha önce STK platformu olarak çalışmalarımızı yaptık bu dönem bizim için staj gibi oldu. Şu anda federasyon ile kurumsallaştık. Biz sadece sivil toplum kurulu olarak değil ekonomik olarak ta memleketimize katkımız olsun istiyoruz. Biz Mardin’de tarihi binaların birinde merkezimizi açmak istiyoruz. Bir önceki valimiz Mustafa Taşkesen vakıflar genel müdürlüğüne bildirdi.  Vakıflar müdürlüğü de bir yer bulun tahsis edelim demişler. Amacımız yurt için ve yurt dışında faaliyetlerimizi sürdürmek, oradaki STK’larla iş birliği yapmak ve Mardin’i tanıtmaktır. Valimizin de öncülüğünde Mardin merkezde ofisimizi açmayı düşünüyoruz.” Dedi.

 

Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak “ Federasyonun kurucularını emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Hep söyleriz toplumun örgütleri toplum olmasını çağdaş toplumun en önemli özelliklerinden biri örgütlü toplum olmasıdır. Çeşitli meslekler etrafında çeşitli düşünceler etrafında çeşitli amaçlar etrafında toplumda örgütlenmesi ve bu örgütler aracılığıyla taleplerini yöneticilere iletmesi ve bunları takip etmesi yönetimde şeffaflığı hesap verebilirliği adına en önemli faktörlerden biridir. Türkiye’de birçok sivil toplum kuruluşu ulusal çapta örgütlenerek devletin yürüttüğü faaliyetlerin yanında hem ulusal çapta hem uluslararası çapta çok ciddi faaliyetler yürütüyorlar. Ben bu federasyonun hayırlara vesile olmasını diliyorum.” Dedi.

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2015, 01:33

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER