banner113

Mardin Küçük Millet Meclisi Ekim Ayı Toplantısı Yapıldı

Mardin küçük Millet Meclisi (MkMM) Ekim ayı toplantısı Kızıltepe Ticaret ve Sanayi odası Meclis Salonunda yapıldı.

Mardin Küçük Millet Meclisi Ekim Ayı Toplantısı Yapıldı

Moderatörlüğünü Eğitimci yazar Mahmut Semen’in yaptığı toplantıya, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları ve davetliler katıldı. Toplantının Gündemi ’Ortadoğu’da Değişen Dengeler, IŞİD’ ın Kobane saldırısı, Mardin ve ülke genelinde meydana gelen eylemler ve ortaya çıkan olaylar konuşuldu.

Toplantıya katılanları, Mardin Küçük Millet Meclisi Koordinatörleri Mehmet Şerif Öter ve Bahar Yıldız karşılayarak tek tek ilgilendi. Toplantıda bütün katılımcılara söz hakkı verilerek her katılımcı 5 dakika konuşarak sorunları ve çözüm yollarını dile getirdiler.

MkMM Koordinatörü Mehmet Şerif Öter yaptığı konuşmada şunları söyledi.

“ Mardin olarak bu gün dördüncü toplantımızı yaptık. Ne yazık ki yine milletvekili ve siyasetçiler katılmadı bu güne kadar bir bilgilendirme toplantımıza Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ katıldı. Ama önemli konuların gündeme alındığı toplantıların hiç birine vekillerimiz,belediye Başkanlarımız veya temsilcileri  katılmadı. Oysa toplantıların en önemli amaçlarından biri burada vekil, müvekkil, siyasetçi,STK. ve halkın buluşmasıdır. Önümüzde ki  kasım ayı toplantısına vekillerimiz ve belediye başkanlarımız katılım sağlamadıkları taktirde başka bir ilimizin milletvekili ve belediye başkanı davet edeceğiz.

Toplantıda IŞİD’in Kobane saldırısı  nedeniyle başlatılan eylemlerde meydana gelen can kayıpları ve tahribatların başta bölge halkı olmak üzere herkese zarar verdiği vurgusu yapıldı.

Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2014, 13:11

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER