banner113

Mardin Federasyonu 15 Temmuz Darbe Girişimini Kınadı.

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Kızıltepe Özgürlük Meydanında Darbe girişimini protesto etmek amacıyla Basın açıklaması düzenledi.

Mardin Federasyonu 15 Temmuz Darbe Girişimini Kınadı.

 Açıklamada;"Türkiye 15 Temmuz da ne yazık ki kanlı bir darbe girişimine sahne oldu. Yüzlerce insanımızın hayatına, bin den fazla İnsanımızın  yaralanmasına yol açan darbe girişimini ve tüm darbecileri en şiddetli şekilde,nefretle kınıyoruz.

Milli iradeye yönelik demokrasi dışı her türlü girişim ve hareketin karşısında olduğumuzu tanklar insanlarımızı  ezmeye başladığı  15 Temmuz akşamı Federasyon olarak Demokratik tepkimizi ortaya koyarak İlan ettik.

Ulusal egemenliğimizin ve halkımızın iradesinin temsil edildiği TBMM’ni bombalayanlar aynı zamanda demokrasiyi ve özgür irademizi bombalamıştır. Bu zalim ve vatan haini darbecilere karşı iktidar,Muhalefet ve yurttaşlarımız ölümüne karşı koymuş ve darbeye geçit vermemiştir. Türkiye Halkları tek vücut darbe dönemlerinin gerilerde kaldığını tüm Dünyaya göstermiştir.

Emperyal Güçlerin  içinde bulunduğu 15 Temmuz Darbesinin temel nedenlerinden biride Ortadoğu'daki yapılanmanın önünde engel gördüğü TSK.itibarsızlaştırmak ve Halkın gözünde küçük düşürmekti. Hain  Planın bozulmasında Demokrasiye bağlı olan Genel kurmay ve Vatansever Güvenlik güçlerimizin Tutumu emperyalistleri hayal kırıklığına uğratmıştır.

Bu korkunç ve kanlı girişim ülkemizin demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçecektir. Halkımız darbelerden, cuntalardan çok çekmiş ve büyük acılar yaşamıştır.                                                                         21'inci yüzyılda demokrasinin zirvesinde olması gereken Türkiye ne yazık ki darbeler yüzünden orta derece bir demokrasi yaşamaktadır. Türkiye böyle bir tabloyu hak etmiyor.

Bundan sonra tüm siyasal aktörlere ve halkımıza düşen görev; sağduyu ile hareket etmek, ülkemizi kardeş kavgalarına sürükleyecek provokatif,söylem ve söylemlerden uzak durmaktır.                                                                                                                                                    Yaşanan bu musibetten çıkarmamız gereken acil ve önemli dersler vardır.                                                         Her şeyden önce toplumsal barışımızı,kardeşliğimizi güçlü bir şekilde sahiplenmeli ve   korumalıyız. Nitekim sayın Cumhurbaşkanımız Darbe teşebbüsü sırasında yaptığı ilk açıklamada Türk,Kürd ve tüm etnik gruplara mensup kardeşlerimi meydanlara davet ediyorum açıklaması Zor günde bizden başka kimsemizin olmadığı görülmüştür.                                                                                                                                     Tüm sorunlarımızı diyalog yoluyla çözüme kavuşturmanın yolu Demokrasi olduğunu unutmayalım.

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu olarak her türlü darbelere, cuntalara silahlı zorbalıklara ulusal birliğimize ve demokrasimize yönelik her türlü tehdide karşı olduğumuzu ilan ediyor, demokratik sistemimize ve toplumsal barışımıza bundan önce olduğu gibi bundan sonrada sahip çıkacağımızı ilan ediyoruz. Özlediğimiz çağdaş demokratik ve özgür bir Türkiye'de bir daha böyle girişimlerin yaşanmamasını diliyoruz.  Tüm halkımıza başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Hayatını kaybeden Yurttaşlarımıza  Allahtan rahmet, yaralılara geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz"denildi.

 

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2016, 23:57

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER