Mahkeme kararıyla elektrik verildi

Mahkemenin kararı doğrultusunda 4 köye elektrik verildi...

Mahkeme kararıyla elektrik verildi
Mardin’de yaklaşık 40 mahalleyi susuz bırakacak şekilde elektrik kesintisi yapan DEDAŞ’a karşı açılan davada mahkemenin elektrik kesintisinin bitirilmesi yönünde verildiği karar uygulandı.

 

Mardin’in Kızıltepe ve Derik ilçelerinde, borç iddiasıyla 40 mahallenin elektrik fazlarını 3’ten bire indirerek köylüleri susuz bırakan Dicle Elektrik karşı açılan davada mahkeme, elektrik kesintisinin bitirilmesi yönünde karar vermişti.

 

Davacı Vekili Avukat Ali Aydemir’in de refakat ettiği icra dairesi görevlileri, bugün mahkeme kararını yerine getirmek üzere bilfiil Alakuş, Taşlıca, Arıklı ve Çiçekli köylerinin trafolarına giderek DEDAŞ’ın hukuka aykırı bir şekilde kestiği elektriğini tekrar bağlayarak vatandaşa nefes aldırdı.

 

Adaletin istisna gözetmeksizin herkese lazım olduğunu belirten Avukat Aydemir, şöyle dedi:

“DEDAŞ veya başkaca hiçbir kurum, zümre ve kişi kanunlardan ve hukuktan üstün değildir. Elektrik şirketi, 40 tane köyün elektriğini hiçbir kural, kaide tanımadan keserek bunca mağdur etmiştir. DEDAŞ’ın içine düştüğü bu hukuksuzluk girdabı mahkeme kararı ile tescillenmesine rağmen şirket yetkilileri mahkeme kararına uymamakta diretmişlerdir. Bugün burada adliye görevlileri ile mahkeme kararını uygulayarak bu hukuksuzluğa son verildi. Şirket, kanunun ve mahkemenin üzerinde değildir. Mahkeme kararlarının gereğini kendileri yerine getirmezse bile icra kanalıyla bu kararlar uygulanmaya devam edecektir.”

 

Elektriğin tekrar bağlanmasına sevenin mahalle sakinleri, yetkililere teşekkür ettiler. (İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2020, 00:28

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER