banner113

Madde Bağımlılığıyla Mücadele İçin Okullar Ziyaret Edildi

Kızıltepe Kaymakamlığı ile Kızıltepe Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği “Madde Bağımlılığı Olan Kişilerin Tespiti Rehabilite ve İstihdam Edilmesi” projesi kapsamında ilçedeki okullar ziyaret ediliyor.

Madde Bağımlılığıyla Mücadele İçin Okullar Ziyaret Edildi

Madde bağımlısı gençleri topluma kazandırmak için çalışma başlatan Kızıltepe Belediyesi, Madde Bağımlılığı Olan Kişilerin Tespiti Rehabilite ve İstihdam Edilmesi projesi kapsamında bağımlı gençleri tekrar hayata kazandıracak. Proje kapsamında okullar ziyaret edilerek bağımlı gençler tespit ediliyor. Tespit edilen gençlerin, Madde Bağımlılığı Rehabilite Merkezi’nde kendileri için açılacak kurslara katılımları sağlanacaktır. Verilecek kurslar arasında bilgisayar, müzik, aşçılık, telkari, resim, spor ve kültürel faaliyetler yer almaktadır. Kurs eğitimi sonucunda gençler meslek sahibi olarak, kendi ayakları üzerinde duran birer birey olabilecekler.

     “Bağımlılık Aklı ve İradeyi Çalışmaz Hale Getirir”

Günümüzde toplumu ve gençleri tehdit eden en büyük sorunlardan birinin madde bağımlılığı olduğunu vurgulayan Kaymakam-Belediye Başkan V. Ahmet ODABAŞ: “Bağımlılık aklı ve iradeyi çalışmaz hale getirir. Kişiyi normal yaşam ve davranışlarından uzaklaştırır. Beraberinde birçok hastalığa neden olur kısacası gençlerimizi hayattan koparır. Bizler gençlerimizi hayata bağlamak için çalışmalarımıza başladık. İnşallah gençlerimizi bu zehirden kurtaracağız.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2018, 00:32

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER