Lübnan’lı Baş Rahip MTDF’yi Ziyaret Etti

Lübnanlı Süryani Maroni Din adamı başrahip Fadi Messallem Ziyaret için deldiği Mardin’e Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu MTDF’yi ziyaret etti

Lübnan’lı Baş Rahip MTDF’yi Ziyaret Etti

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan ve yaklaşık iki saat sohbet toplantısı şeklinde görüş alışverişinde bulunuldu. Lübnan’da faaliyet yürüten ve bazı  ülkelerin  Manastırlarının  bağlı olduğu Mor Eşaya  Manastırı  Reisi  Başrahip Fadi Messallem ve Lübnanlı enerji mühendisi, iş adamı  Menhem Maro  Mardin’de bulunmaktan ve Mardin İnsanlarının  sıcaklığını ve sevecenliğine hayran kaldığını  ifade eden, Süryani Maroni din adamı Başrahip  Fadi Messalem. “ Tüm İnsanlığın  huzur ve mutluluğunun yolu sevgiden geçtiğini, sevgiyle birbirimize yaklaşıp, önyargısız dokunabilirsek,ancak o zaman birbirimizi anlar ve bu gün Dünya’nın bir çok yerinde yaşanan siyasi ve rant savaşlarının önüne geçilebileceğini, Din adamları olarak Başta Ortadoğu bölgemiz ve Dünya’nın her tarafında yaşayan İnsanların Barış ,dostluk ve kardeşlik içinde yaşamaları için dua etmeye devam edeceklerini söyledi.

 

MTDF. Başkanı İbrahim Aydın. “Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek. Konuk Din adamı Messalem ve iş adamı Maron’a hoş geldiniz. “Dedi.

 

MTDF. Onursal başkanı Mehmet Şerif Öter yaptığı konuşmada. “ Bizler aktif sivil toplum örgütleri olarak toplumun dayanışmasına, birlikte saygı ve sevgi çerçevesinde Mardin’in  tarihi medeniyetine yakışır bir şekilde her zaman Süryani kardeşlerimizle samimi duygu ve düşüncelerle  karşılıklı kabullenme çerçevesinde diyalogumuzu geliştiriyoruz.  Öter “ Bu gün Ortadoğu’da yaşanan savaşların temelinde ekonomik çıkar ve siyasi makam olduğunu aklı başında olan herkes tarafından açıkça görüldüğü halde; Ne yazık ki  birileri bu kirli savaşları Dine ve din adına mal etmeye çalışmaktadır.  Bu konuda Ortadoğu’nun din adamlarına büyük görevler düştüğünü belirten Öter,  Müslüman ve Hıristiyan din adamları dinler arası diyalog geliştirseler  Ortadoğu’nun barışına önemli katkı sunabilirler. “Dedi.

 

Yapılan sohbetin tercümanlığını MTDF. Danışmanı Malfono Yusuf Bektaş yaptı.

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2018, 11:41

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER