Köy Çocukları Sirk İle Buluştu

Mardin Her yerde sanat Derneği, Kızıltepe Lider kadın Derneği ile Kızıltepe çiftçiler derneğinin beraber yürüttüğü gezici sirk etkinliği ilk olarak Kızıltepe Sevimli köy çocukları ile buluştu.

 Köy Çocukları Sirk İle Buluştu

Avrupa Birliği Sivil Koruma ve İnsani yardım (echo) tarafından fonlanan ve welthungerhilfe  ile  Mardin her yerde sanat Derneği, Kızıltepe Lider kadın Derneği  birde  Kızıltepe çiftçiler Derneği ortak bir etkinlik yaparak 15 Nisanda ilk olarak Mardin’in Kızıltepe ilçesine bağlı Sevimli köyündeki çocukları sirk ile  buluşturdu. Köydeki çocuklar ve velilerin katılımı ile gerçekleştirilen gezici sirk çocuklara güzel zaman geçirirken, renkli kareler ortaya çıkardı.

 

Çocukları eğlendirmek ve imkanı olmayan köy çocuklarını sirk ile buluşturmak için iş birliği yaparak bir araya gelen Her Yerde Sanat Derneği, Kızıltepe lider kadın Derneği  İle Kızıltepe Çiftçiler Derneği  çocukları eğlendirirken derneklerin bir araya gelerek daha güzel şeyler yaptığının üstünü vurguladılar.

 

‘’Bu tür etkinliklerden köy çocuklarımız mahrum kalmasın’’

Kızıltepe çiftçiler derneği Başkanı Mikail Erbeyi, köylere bu hizmetlerin ulaşılması bizi çok mutlu ediyor. İstiyoruz ki bu tür şeylerden köy çocuklarımız mahrum kalmasın. Ayrıca Derneklerin yani kurumların iş birliği içerisinde olarak bu tür faaliyetler yapması onları daha güçlü ediyor ve daha çok hizmet  yapılmış oluyor.  İlk etkinliği köy muhtarı da olarak kendi köyümde yapmak istedim. Bu çocukların mutluluklarını görmek her şeye bedel. Ayrıca onların enerjisi bize işimizi daha çok sevdiriyor. Evet işimiz bu değil belki yani öyle diyenler olacaktır ama bence çocukları mutlu etmek hepimizin işi. Umarım bu tür etkinlikleri daha çok yaparız. sağlık, Eğitim, eğlence, kültür sanat olsun bir sürü etkinliği köy çocuklarımız ile buluştururuz. Katkısı olan herkese çok teşekkür ederiz. Diye konuştu.

Haber: Diler Erbeyi


Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2018, 22:59

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER