Kızıltepe’ye Spor Yatırımları Protokolü İmzalandı

Mardin Kızıltepe ilçesinde yapılması planlanan ve birçok spor branşı tesisini içinde bulunduran spor yatırımlarının protokolü imzalandı.

Kızıltepe’ye Spor Yatırımları Protokolü İmzalandı

Nüfus yoğunluğu ile Yaklaşık 46 ilin nüfusundan daha kalabalık ve büyük bir genç nüfusa sahip olan Kızıltepe ilçesinin spor tesisi ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla hazırlanan planlama doğrultusunda yatırım kararı alınan tesisler için spor toto teşkilatı ile protokol imzalandı.

 

Büyük bir genç nüfusa ve spor potansiyeline sahip olan Kızıltepe ilçesine spor yatırımı kapsamında kapalı Spor Salonu, yüzme havuzu, semt sahaları, Spor Lisesine Kapalı Spor salonu ve Kızıltepe Spor Kompleksi Çevre Düzenlenmesi işlerinin protokolü imzalandı.

 

Protokolün imzalanmasında çaba sarf eden AK Parti Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya, bugüne kadar Kızıltepe’ye 800 mil TL’yi aşan ödeneğin ayrıldığını söyledi. Tüm ülkede, bölgemizde ve ilimiz Mardin’de huzur ve barış için yürütülen mücadelede büyük bir başarı sağlandığını ve yapılan yatırımların bu mücadelenin sonucu olduğunu açıklayan Milletvekili Demirkaya, “İlçemize kazandırılacak olan 2.500 kişilik Kapalı Spor Salonu, 2. Yüzme Havuzu, Kırsal Mahallelerimize 15 adet Semt Sahaları, Spor Lisesi Kapalı Spor Salonu ve Kızıltepe Spor Kompleksi Çevre Düzenlemesi işlerinin protokolü imzalandı.” İfadelerini kullandı.

 

Spor Toto Teşkilat Başkanlığında Teşkilat Başkanı Bünyamin Bozgeyik’in ev sahipliğinde düzenlenen imza törenine Kızıltepe Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam ile konuyla ilgili diğer yetkililerle  katıldıklarını vurgulayan Demirkaya “İlçemize tesislerin kazandırılmasına vesile olan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Muharrem Kasapoğluna, Bakan Yardımcımız Sayın İhsan Selim Baydaş’a, Spor Toto Teşkilat Başkanımız Sayın Bünyamin Bozgeyik’e, Valimiz Sayın Mahmut Demirtaş’a, Milletvekili arkadaşım Sayın Şeyhmus Dinçel’e, Gençlik ve Spor Bakanlığımızın bürokratlarına ve emeği geçen bütün paydaşlarımıza, il ve ilçe teşkilatlarımızın değerli mensuplarına,  ilçemiz ve gençliğimiz adına çok teşekkür ediyorum. İlçemize Hayırlı Olsun. Daha önce yaptığımız açıklamada olduğu gibi ne dediysek bir bir gerçekleştiriyoruz. İlimizin ve ilçelerimizin sorunlarının çözümü için her alanda yatırımlarımızı yapacağız. Bugün spor alanında yapılan yatırımın protokolün imzaladık ancak önümüzdeki günlerde başka alanlarda da yatırımlarımız olacak. İlerleyen zamanlarda halkımıza güzel müjdelerimiz olacak” açıklamasında bulundu.

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2021, 10:19

ÖMER BEKEN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER