Kızıltepe’ye Bağlı Akyazı Köyünde Çöp Ve Atık Sular Kansere Davetiye Çıkarıyor

Mardin’in Kızıltepe ilçesine bağlı Akyazı köyünde ortalık yere atılan çöp ve evlerin atık sularından dolayı son yıllarda kanser ve sarılık hastalarında artış gözlemlendi. Kızıltepe STK platformu başkanı Mehmet Şerif öter, Çevre gönüllüleri Derneği yetkilileri, Gönüllü Gençler derneği yetkilileri ve beraberindeki heyet Akyazı köyüne giderek durumu yerinde inceledi.

Kızıltepe’ye Bağlı Akyazı Köyünde Çöp Ve Atık Sular Kansere Davetiye Çıkarıyor

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Alt yapı ve kanalizasyon şebekesinin olmaması atık suların köy içinde birikmesine yol açtığını belirten STK platformu başkanı Mehmet Şerif Öter “ Bu vahim bir durumdur atık sular ve ortalık yere atılan çöplerden dolayı son yıllarda yaklaşık 10 – 15 kişi kansere yakalanmış ve çoğu vefat etmiştir. Bu hastalıkların çöp ve atık sulardan meydana geldiğini düşünüyoruz. 21. Yüzyılda yaşıyoruz ancak hala vatandaşlarımız ilkel yaşamanın bedellerini veriyor. Biz STK platformu olarak bu işin çözümü için gerekli adımları atacağız. Yetkililerin bir an önce harekete geçip gereken neyse yapmalarını istiyoruz.” Dedi.

Akyazı köyü muhtarı İsmail Koçhan “ Köyümüzün nüfusu gün gittikçe artıyor bu da birçok ihtiyacın doğmasına sebep oluyor. Yaklaşık 80 hane olan köyümüzün bütün çöpleri rastgele atılıyor atık sular rast gele boşaltılıyor muhtarlık olarak bir türlü çözüme kavuşturamadık vatandaşlarda başka alternatif olmadığı için mecburen çöpleri ve atık suları rastgele boşaltıyor. Bu hastalıkların önüne geçmek için yetkililerden bir an önce bu duruma el atmalarını istiyoruz. STK platformu başkanı Mehmet Şerif Öter ve beraberindeki heyete hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz.” Dedi.

Akyazı köyü vatandaşlarından Hüseyin Koçhan “ Bende hastalığa yakalandım köyümüzün her tarafı pislik kaplamış daha önce bizim köyde çok kişi hastalandı ve bunların çoğu kanser hastalığından vefat etti. Birkaç ay önce bende bu hastalığa yakalandım doktorlar hemen karaciğer naklinin yapılması gerektiğini söylediler aksi takdirde yaşama şansının olmadığını belirtiler bende Malatya’ya gittim oradaki hastanede karaciğer nakli yaptılar şu an çok şükür iyiyim ancak herkes benim gibi şanslı değil. Başka kimselerin bu hastalığa yakalanmaması için yetkililerden bir an önce önlem alması gerekiyor yoksa daha birçok kişi kansere ve diğer hastalıklara yakalanacaklar.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2012, 15:47
YORUM EKLE
YORUMLAR
Kent
Kent - 12 yıl Önce

budan önce önlem alınsa hebin b virüsü ortadan klksin

SIRADAKİ HABER