banner113

Kızıltepeliler, Sınavsızlığı İmza Kampanyasıyla KınayacakKızıltepeliler

Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği, Kızıltepe'nin sınavsız bırakılmasına tepki göstermek için imza kampanyası düzenleyeceğini açıkladı.

Kızıltepeliler, Sınavsızlığı İmza Kampanyasıyla KınayacakKızıltepeliler

Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Menduh Çakar, Sürücü Adayları Sınavları, Açık Öğretim Liseleri Sınavları ve Üniversite Sınavlarının başka yerleşim yerlerine aktarılmasına olan tepkileri dile getirmek için bir imza kampanyası düzenleyecekleri açıkladı.
Kızıltepe'nin 52 ilinden daha büyük bir ilçe olmasına karşın Kızıltepe'de hiç bir sınavın yapılmadığına dikkat çeken Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Menduh Çakar," 200 bin nüfusu aşan yoğunluğuyla bir çok kentten daha büyük bir ilçe olan Kızıltepe'de hiç bir sınavın yapılmıyor olması bütün halkımızın tepkilerine neden olmuştur. Daha önce ÖSS-ÖYS sınavlarına giren öğrencilerimiz başka kentlere yönlendirilerek Kızıltepe sınav yapılmasının önüne geçilmişti. üzülerek şahit oluyoruz ki, son olarak Kamu Personel Seçme Sınavları, Açık Lise sınavları ile Sürücü adayları Sınavlarının da Kızıltepe dışında yapılacağını öğrenmiş bulunuyoruz. Bu haksızlıktır. Kızıltepeilçemizin dışında en küçük ilçelerde dahi bu sınavlar yapılırken Kızıltepe ilçemizde bu sınavların bundan sonra yapılmayacak olması halkımızı derinden üzmüştür. 50 Derece yaz sıcaklarının yaşandığı bir dönemde başta Açık Lise sınavları olmak üzere diğer sınava girecek adayların başka bir yerleşim alanına gidecek olmasını kınıyoruz. Bu duruma tepkimizi göstermek için bir imza kampanyası düzenleyeceğiz. 25.07.2012 Çarşamba Günü İftardan sonra Kızıltepe Özgürlük meydanına kuracağımız standa bütün Kızıltepe halkının duyarlılık göstererek bir imzayla destek olmalarını bekliyoruz" diye konuştu.
İki gün sürecek olan imza kampanyası sonunda toplanacak imzaların ilgili makamlara göndereceğini ifade eden Çev-Gön Başkanı Menduh Çakar, Kızıltepe halkının sahipsiz olmadığını atılacak imzalarla kanıtlayacaz, Kızıltepe halkı imzalarıyla kendi kendine sahip çıkacağını ifade etti
NOT: Kızıltepe kaymakamlığından gerekli izin onayının gecikmesinden dolayı imza kapmyasının tarihi 27-28 Temmuz 2012 Cuma ve Cumartesi günü olarak değiştiği kamuoyuna duyurulur.

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2012, 14:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER