Kızıltepeliler ’den Takvimi’n KANLITEPE Başlığına Suç Duyurusu Hazırlığı.

MTDF’Takvim Gazetesi Özür Dilemezse STK’lar olarak Kızıltepe halkı adına Suç Duyurusunda Bulunacağız dedi.

Kızıltepeliler ’den Takvimi’n KANLITEPE Başlığına Suç Duyurusu Hazırlığı.

Mardin toplumsal dayanışma federasyonu (MTDF) başkanı Mehmet Şerif Öter Yaptığı açıklamada “24 Nisan tarihinde Kızıltepe ilçemizde meydana gelen olayda 16 yaşında                       Berfin Çalgıcı isimli kız çocuğu hayatını kayıp etti. Bu olay herkesten çok Kızıltepe halkını derinden üzdü. Doğal olarak yerel ve ulusal basın olayı haber yaptı, yüzlerce gazete ve haber sitesi olayın meydana geliş şekline göre haberi yayınlarken, bir tek Takvim Gazetesi haberin manşetine KANLITEPE şeklinde haberi servis etmiş. 300 bin Nüfusa sahip,43 ilden büyük huzurun ve kardeşliğin şehri Kızıltepe ilçemize KANLI benzetmesini asla kabul etmiyoruz.  Mardin toplumsal dayanışma federasyonu başkanı olarak her zaman basınımıza ayrı bir değer, saygı ve sevgi duymaktayım. Bu habere KANLITEPE başlığını atan kişiyi kınıyorum bu nasıl gazetecilik anlayışıdır,  

MTDF Başkanı Öter haberi duyar duymaz sivil toplum olarak sosyal medya sayfalarımızda ve duyarlı yerel basınımız aracılığıyla ilk tepkimizi gösterdik, ayrıca Takvim gazetesini aradım akşam vakti olması münasebetiyle yetkili kişiyle görüşme imkânım olmadı. Sivil toplum olarak bu işin peşini bırakmayacağız. Takvim gazetesinden mutlaka özür bekliyoruz, İlçemizin adını aldığı Tepemiz kardeşliği, huzuru, birlik ve beraberliği sembolize ediyor.  Kızıltepeliler olarak bakmaya doyamadığımız, basmaya kıyamadığımız tertemiz Tepemize kanlı benzetmesi başlığı için takvim gazetesi özür, tekzip yayınlamazsa Kızıltepeliler olarak kesinlikle suç duyurusunda bulunmaya kararlıyız.

Ülkemizin ve dünyanın zor bir süreçten geçtiğini ifade eden Öter “milli duygularla BİZBİZE bütünleşerek kenetlenmemiz gereken bu mübarek günlerde KANLITEPE başlığıyla yüzbinlerce İnsanımızın kalbini kıran kişi nasıl gazetecidir.                                                                                                    Toplumu ayrıştıran Böyle gazeteci istemiyoruz. “dedi.   

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2020, 19:03

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER