Kızıltepeli Kadınların El Emeği Ürünleri Sergisi Açıldı

Kızıltepe Belediyesi bünyesinde bulunan 4 kadın merkezinin Yıl Sonu Sergisi açıldı

Kızıltepeli Kadınların El Emeği Ürünleri Sergisi Açıldı

Kızıltepe Belediyesi'ne bağlı Hanımeli Kadın Merkezinde kurs gören kadınların el emeği göz nuru ürünleri görücüye çıktı. Kadınların ürünleri büyük beğeni gördü. Kaymakam Mehmet Yüzer, "Ben üreten kadınların daha güçlü olacağını düşünüyorum. O anlamda belediyemiz üreten, bu şekilde kendini ifade eden bütün kadınlarımıza destek olmaya devam edecektir." dedi.

Kızıltepe Belediyesi bünyesinde bulunan Hanımeli Kadın Merkezine bağlı 4 kadın merkezinin Yıl Sonu Sergisi açıldı. Hanımeli Kadın Merkezinde birbirinden farklı kurslar alan kadın kursiyerler azimleriyle dikkat çekiyor. Kadınlar Hanımeli Sağlık Yaşam Merkezi’nde kurslarda El Sanatlarından sportif aktivitelere kadar birçok alandaki kurslardan faydalanabiliyorlar. Kadın Merkezi kursuna gelen kadınların bir senelik ürünleri Movapark'ta sergilendi.  Kadınların yaptığı çantalar, telkari ürünleri ve çeşitli süs eşyaları büyük beğeni gördü. Sergiye Kaymakam-Belediye Başkan Vekili Mehmet Yüzer ve Eşi Filiz Yüzer Hanımefendi AK Parti İl Başkanı Faruk Kılıç, İlçe Başkanı Aydın Yücedağ ile birçok vatandaş katıldı. Sergi öncesi birbirinden güzel oyunlar sergileyen folklor ekibi de, izleyenlerden büyük alkış aldı.

Sergide kadınların yapmış olduğu ürünleri gezen Kızıltepe Kaymakamı/Belediye Başkan Vekili Mehmet Yüzer, yapılan ürünler hakkında bilgiler aldı. Kadınlarımıza desteklerimiz devam edecektir diyen Yüzer: “"Belediyemiz kadınlarımızın kişisel gelişimine önem veriyor. Ben üreten kadınların daha güçlü olacağını düşünüyorum. Bu anlamda belediyemiz üreten ve bu şekilde kendini ifade eden bütün kadınlarımıza destek olmaya devam edecektir." dedi.

Ak parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç ise, 800 kadının tesislerde yer aldığını ifade ederek bununla kadınların evlerinden çıkarak vakit geçirdiklerini ve aile bütçesine katkı sunduklarını söyledi. Kılıç, "Kadınlarımız ürünlerini sergiliyor biz de bunun için bugün buradayız. Belediye kayyumların eline geçtiği yıl kadınlarımız yine el işi ürünler yapıyordu. Biz de gelip ziyaret ettik Ama o güne ve bugüne bakıyoruz aralarında çok büyük bir fark var. hem ürünleri çok daha gözel, hem de kendilerini daha çok geliştirmişler. O zamanlar 40-50 kadın kurslara geliyordu. Şimdi bakıyoruz 800'e yakın kadınımız bu kurslara geliyor. Tabi belediye güzel çalışırsa kadınlarımız ve erklerimi topluma daha çok faydalı oluyor." diye konuştu. 

Sergide Kızıltepe Belediyesi’ne bağlı 4 kadın merkezinde kurs gören kadınların el emeği göz nuru ürünler sergileniyor. Sergide kadınların yaptığı çantalar, telkari ürünleri ve çeşitli süs eşyaları sergileniyor. Üç gün boyunca sürecek olan sergi, ilk günden büyük ilgi gördü.

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2019, 11:54

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER