banner113

Kızıltepe’den Kobanê’ye Yardımlar Devam Ediyor.

Kızıltepe Belediyesi, DBP, HDP ve KESK’in Kobanê halkı ile dayanışmak amacıyla başlatılan ‘Ortak yaşam için ekmeğimizi kardeşlerimiz ile paylaşıyoruz” kampanyası çerçevesinde 1. kamyon yardımı Suruç’a göndermek üzere yola çıktı.

Kızıltepe’den Kobanê’ye Yardımlar Devam Ediyor.

İŞİD çeteleri saldırısı sonucu topraklarını terk etmek zorunda kalan, çadır kentlerde, barakalarda, dükkân ve tesis gibi yerlere yerleştirilen Kobanêliler için başlatılan yardım kampanyaları halkın destekleri ile devam ediyor. Kampanya kapsamında Kızıltepe Belediyesi öncülüğünde Rojava, Kobanê ve Şengal halkı için toplanan bir kamyon gıda ve çocuk maması Kızıltepe Belediye eşbaşkanı Leyla Salman ve yardım komisyonu tarafından Urfa Suruç belediyesine gönderilmek üzere yola çıktı.

Kızıltepe Belediye Eşbaşkanı Leyla Salman, yardım kampanyasının aralıksız olarak devam edeceğini ifade ederek, yardım kampanyasına herkesin destek vermesini istedi. Çatışmalar sonucunda Suruc’a yerleştirilen binlerce insanın ciddi sıkıntılar yaşadığını belirten Salman,şu anda en çok çocuk mamasına ihtiyaç vardır.Yardım etmek isteyenlerin bulundukları il ve ilçe belediyelere iletişime geçip katkı sunabilirler.dedi.

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2014, 17:51

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER