Kızıltepe’den Filistin'e Destek Mitingi Düzenlendi

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde Filistin direnişine destek vermek için bir araya gelen yüzlerce kişi, Gazze'ye selam yollayıp siyonist işgalci rejime lanet okudu.

Kızıltepe’den Filistin'e Destek Mitingi Düzenlendi

 

Siyonist işgalcilerin Ramazan ayının başından bu yana yaptığı zulüm ve baskınlar sonrasında Mescid-i Aksa'ya saldırmasına ve akabinde Gazze’ye yönelik hava, kara ve denizden soykırıma varan terör saldırılarına tepkiler sürüyor.

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde faaliyet yürüten Hikmet Der ile Davet ve Kardeşlik Derneği, siyonist terör rejiminin savaş uçaklarıyla düzenlediği saldırıları tel’in etmek için kitlesel basın açıklaması düzenledi. Eyleme katılan halk, terör rejimine lanet yağdırıp Gazze direnişine selam gönderdi.

 

Kızıltepe Otogar Miting alanında düzenlenen eyleme birçok siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu destek verdi. Eylemlere katılan halk, terör şebekesine lanet okurken "Özgür Kudüs”, “Kudüs İslam’ındır”, “Kudüs için tek ses”, “Ben sen yok Kudüs var”, “Ben de kahrolsun İsrail diyorum” yazılı pankartlar açıldı.

 

Sık sık tekbirlerin getirildiği basın açıklamasında, Kudüs'e sahip çıkılması için İslam dünyasına çağrıda bulunuldu.

 

Basın açıklamasına katılan vatandaşlar, eylem sonrası araçları ile konvoy yaparak Filistin ve Türkiye bayrakları ile şehir turu attı

 

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan basın açıklamasını okuyan Abdurrahman Özgüç, İslam ülkelerinin yöneticileri ile halklarının işgal ve saldırılara karşı durması gerektiğini belirtti.

 

“Siyonist terör teşkilatı vahşice saldırmaya devam ediyor”

Siyonist terör teşkilatının her sene olduğu gibi Ramazan ayının son günlerinde başlattığı saldırıları vahşice devam ettirdiğini hatırlatan Özgüç, şöyle dedi:

 

“Terör, işgal, vahşet, cinayet, zulüm ve barbarlık gibi insanlık suçu olarak addedilecek ne kadar kelime varsa hepsinin vücut bulmuş halini görmek isteyenler İsrail terör yapılanmasına baksın. Tarihten bu yana Müslümanlar başta olmak üzere insanlığın en azılı düşmanının kim olduğunu merak edenler İsrail terör şebekesine baksın. Dünyanın batısından doğusuna, güneyinden kuzeyine kadar her nerede zulüm, terör, fitne, fesat, fuhuş, faiz ve karaborsacılık varsa tüm bunların müsebbibini görmek isteyenler İsrail terör yapılanmasına baksın. Nitekim Müslümanların asırlardır hakimiyet sağladığı kutsal topraklarda devlet olduğunu zanneden bu terör yapılanması, silah sanayisi, teknolojik imkanları ve ekonomik bağımsızlığına güvenerek mukaddesatımızı çiğnemekte, Müslüman kardeşlerimize çocuk, kadın, yaşlı demeden vahşice saldırmakta ve tüm dünyanın gözü önünde İslam’ın ve Müslümanların izzeti ile oynayamaya cüret etmektedir. Fakat bu terör yapılanması şu hususu göz ardı etmektedir. Bedir’de mücadele eden Peygamber ve ashabına yedi gök öteden görünmeyen üç bin askerini gönderen ve Filistinli kardeşlerimizin her daim yanında olan Allah, onlara şah damarlarından dahi daha yakındır.”

İzzeddin el-Kassam birliklerinin kahramanca mücadelesine değinen Özgüç, “İslam dini; nurunun parıltısı ile dünyayı aydınlatmaya başladığı ilk günden beri İslam’a, Müslümanlara ve İslami değerlerimize karşı her türlü melanet ve ihaneti yapan Yahudi toplumunun vahşet timsali İsrail terör yapılanması son günlerde İzzeddin el-Kassam birliklerinin kahramanca mücadele ettiği Gazze şehrine yönelik bombardımanını arttırmış bulunmaktadır. Yetim kalan çocukların feryatları, evlatlarını kaybeden anne ve babaların acılı haykırışları Gazze başta olmak üzere Filistin’in farklı şehirlerinden bizlere bir utanç kaynağı olarak ulaşmaktadır. İsrail terör teşkilatının arka bahçesi olan kukla rejimler, bir takım siyasi ve sivil kuruluşlar maalesef sadece ama sadece gerçekleşen zulmü izlemekle yetinmektedirler. Suriye, Mısır, Yemen, Irak ve daha nice İslam beldelerinde Müslüman kardeşlerimize zulmeden, aynı zamanda Filistin’de yaşanan vahşeti kınamak yerine İsrail’e alkış tutan kukla rejimler ve bu rejimlere köpeklik edenlere şunu haykırıyoruz; Allah bunun hesabını mutlaka ama mutlaka sizlere soracaktır. Müslüman kardeşleriniz için zerre misalince yapabileceğiniz bir destek ve iyilikten geri durmanızın sonucu, ahirette zebanilerin balyozları altında inlemek olacaktır.” dedi.

 

“Terör şebekesinin mallarını boykot etmeliyiz”

Her toplantı ve platformda işgalcilerin vahşetini gündeme alarak ciddi bir kamuoyu oluşturması gerektiğini belirten Özgüç, “Dualarımızda Siyonist şebekelere karşı lanetler okurken aynı zamanda Filistinli mazlum kardeşlerimizin kurtuluşunu da Rabbimizden niyaz etmeliyiz. Müslümanların ortak davası olan Kudüs’ü okumalıyız, evlatlarımızı ve ailemizi Kudüs bilinci ile yetiştirmeliyiz. Müslümanca bir duruş sergileyerek İsrail mallarını boykot etmeli ve Filistin’de cihad eden kardeşlerimiz başta olmak üzere evleri yıkılan, yetim ve öksüz kalan Filistinli kardeşlerimize maddi yardımlar göndermeliyiz. Bu hususta sivil toplum kuruluşlarını, siyasi yapılanmaları ve bu hassasiyeti kalbinin derinliklerinde yaşayan her Müslümanı yek vücut olmaya davet ediyoruz.” diye konuştu.

 

“Bugün suskun olma vakti değil aksine haykırışlarımız ile arşı titretme vaktidir”

Son olarak İslam ümmetine seslenen Özgüç, şöyle dedi: “Ey İslam ümmeti! Dualarımızın artık vücut bulması gerekmektedir. Bunun için harekete geçme zamanı geldi. Dünyevi korkularımızı bir kenara bırakarak hep birlikte en gür sedamız ile İsrail terör teşkilatını lanetleyelim. Bugün suskun olma vakti değil aksine haykırışlarımız ile arşı titretme vaktidir. Şüphesiz gelecek İslam’ın ve Müslümanların hakimiyet sağlayacağı günlere gebedir. Ne mutlu İslam için çalışanlara… Ne mutlu İslam’ın izzet timsali olan Filistinli mücahitlere… Ne mutlu Kudüs’ün ve Mescid-i Aksa’nın özlüğü için mücadele eden yiğitlere…”

Yapılan basın açıklamasının ardından Hikmet Der Başkanı Molla Ali Özgüç’ün imamlığında şehitleri gıyabi cenaze namazı kılındı, dualar edildi. (İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2021, 13:16

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER