banner113

Kızıltepe’deki dilenciler toplatıldı

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde zabıta ekipleri yoğun şikâyetler üzerine dilencileri topladı.

Kızıltepe’deki dilenciler toplatıldı
Kızıltepe Belediyesine Bağlı zabıta ekipleri, ilçe emniyet müdürlüğünün desteğiyle halkın duygularını istismar ederek para toplayan dilencileri toplamak için bir çalışma başlattı.
Zabıta ekipleri Kızıltepe ağız ve diş sağlığı merkezi, Yeni hastane kavşağı ve ışıklarda yaptığı çalışmada halkın duygularını istismar ederek dilencilik yapan dilencileri polislerin desteğiyle toplayıp ilçe emniyet müdürlüğüne götürüldü.
Yaşlı bir kadın dilenci polis otobüsüne binmemek için ısrar edince zabıta ve polis mahallesine giden şehir içi otobüsü olduğuna yaşlı kadını ikna ederek bindirdiği görüldü.
İlçe emniyet müdürlüğünde yapılan işlemlerin ardından dilencilik yapan Suriyeli mülteciler Derik ilçesindeki mülteci kampına gönderilirken, yerli dilenciler ise cezai işlemin ardından tekrar dilencilik yaptıkları takdirde savcılığa sevk edilecekleri uyarısı yapıldıktan sonra serbest bırakıldığı öğrenildi.
Halkın yoğun şikayetleri doğrultusunda dilencileri topladıklarını ve toplamaya yönelik çalışmalara devam edeceklerinin altını çizen Kızıltepe Zabıta Şube Müdürü vekili İsmail Boran, “Halktan gelen yoğun şikâyetler üzerine kentin çeşitli noktasında dilencilik yapanları toplamak için emniyet müdürlüğüyle beraber çalışma başlattık. Bazı Suriyeli mülteciler dilenciliği meslek edinmiş. Çalışabilecek durumda olanların çocuklarını trafik ışıklarına bırakıp dilencilik yapıyorlar. Birçok dilencinin Diyarbakır’dan arabalarla getirilip ilçedeki ışıklara bırakılıp dilencilik yaptıkları ihbarı bize geliyor. Bizde sabah erkenden bunları takibe aldık. Eski hastane caddesi olarak bilinen ağız ve diş sağlığı merkezi, yeni hastane kavşağı ve trafik ışıklarında dilencilik yapan 15 kişiyi topladık. Suriyeli mültecileri Kaymakamlık aracılığıyla Derik’teki mülteci kampına gönderdik. Yerli dilenciler ise haklarında cezai işlem uygulandıktan sonra bir daha dilencilik yaptıkları takdirde haklarında savcılığa suç duyurusunda bulunacağı uyarısı yapıldıktan sonra serbest bırakıldı. Emniyet mensuplarıyla beraber dilencileri toplamaya yönelik çalışmalarımız devam edecek.” dedi.(Mehmet Aslan-İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2015, 15:31

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER